Αναζητώντας ελληνικό στοιχείο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αναζητώντας ελληνικό στοιχείο

Ταξίδια απ' άκρη σ' άκρη της Γης

Νάσος Χριστογιαννόπουλος

15.00€ -10% 13.50€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789609931076

  • Κατηγορίες:

    Χάρτες | Οδηγοί | Ταξίδια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Νέδα

Εντυπώσεις από ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Αμερικής και της Ωκεανίας. Παρατίθενται ιστορικά στοιχεία, η σημερινή πραγματικότητα, αναφορές στο περιβάλλον και τους κατοίκους, αλλά κυρίως, σε κάθε περίπτωση, αναζητείται το ελληνικό στοιχείο.
` Όπου κι αν ταξίδεψε ο Νάσος Χριστογιαννόπουλος βρισκόταν πάντα στο χώρο της ζωντανής μνήμης, στην επικράτεια των συναντήσεων, των οσμώσεων, των συνδιαλέξεων ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, ανάμεσα στο μητρικό πολιτισμό και τα μακρινά παιδιά του.`


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νάσος Χριστογιαννόπουλος

Νάσος Χριστογιαννόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Νάσος Χριστογιαννόπουλος γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και από το 1969 ως το 1977 άσκησε δικηγορία και εργάστηκε ως μέλος του διδακτικού προσωπικού στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ΄ όπου και πήρε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Το 1977 μετακόμισε στις Βρυξέλλες και εξελίχθηκε σε ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχοντας μέχρι σήμερα χρηματίσει προϊστάμενος διάφορων υπηρεσιών της. Επίσης δημοσίευσε νομικές μελέτες και άρθρα σε νομικά περιοδικά στην Ελλάδα και το Βέλγιο. Πρόσφατα εκδόθηκε μία νομική ερμηνεία των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, στην οποία μετέχει ως συγγραφέας και συντονιστής έκδοσης. Το 1992 κυκλοφόρησε μικρή ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Αρθρογραφεί στην "Απογευματινή" με κείμενα που επιχειρούν χιουμοριστική προσέγγιση της ελληνικής μυθολογίας. Τα μυθιστορήματά του "Ο ήλιος μπήκε από τη χαραμάδα", "Έγκλημα στο Μέγαρο Μουσικής" και "Έρωτας καθολικώς" κυκλοφορούν από την Εμπειρία Εκδοτική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
224
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.405 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση