Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μηχανουργική τεχνολογία
(Κατεργασίες διαμόρφωσης)

No Cover
Το παρόν βιβλίο με τίτλο "Μηχανουργική τεχνολογία: κατεργασίες διαμόρφωσης" τόμος Α΄, απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων μηχανολόγων μηχανικών, ναυπηγών μηχανικών αλλά και γενικά ειδικοτήτων μηχανικών με επαφή στις κατασκευαστικές τεχνολογίες. Αποτελεί το δεύτερο τόμο μιας σειράς βιβλίων με θέματα τεχνολογιών παραγωγής και ακολουθεί τον πρώτο τόμο που περιλαμβάνει την αρχέγονη μορφοποίηση και τις κατεργασίες διαμόρφωσης.

Οι κατεργασίες με διαφόρφωση αποτελούν τις πρωτογενείς μηχανουργικές κατεργασίες στα πρώτα στάδια της παραγωγής. Στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργούν με άμεσο τρόπο μια πρώτη μορφή του προϊόντος το οποίο σε επόμενη φάση ολοκληρώνεται με δευτερεύουσες κατεργασίες, όπως είναι η αφαίρεση υλικού, οι επιφανειακές και οι θερμιικές κατεργασίες. Καθοριστικής σημασίας παράμετροι στις κατεργασίες με διαμόρφωση είναι η συμπεριφορά των υλικών σε συνθήκες παραμόρφωσης καθώς και οι απαραίτητες σε ισχύ για την πραγματοποίηση αυτών των παραμορφώσεων.

Στόχος του παρόντος βιβλίου είναι να αποτελέσει ένα βασικό βοήθημα, χρησιμοποιώντας τη δύναμη των εικόνων και σχημάτων. Ο φοιτητής καλείται να εντρυφήσει σε μια γνωστική περιοχή με πολλές διαφορετικές, όσον αφορά τη διαδικασία και το μηχανισμό υλοποίησης, τεχνολογίες, οι οποίες όμως έχουν τελικό στόχο την παραγωγή ενδιάμεσου ή και τελικού προϊόντος. Έτσι, ο φοιτητής μέσα από αυτό το βιβλίο θα πάρει εκείνα τα εφόδια τα οποία θα του επιτρέψουν να αναγνωρίζει αλλά και να επιλέγει στη συνέχεια τις κατάλληλες μεθόδους για τη μορφοποίηση των προϊόντων. Ο τελικός σκοπός αυτού του βιβλίου είναι αφενός η παρουσίαση των μεθόδων διαμόρφωσης των υλικών, αλλά κυρίαρχα, σε συνδυασμό και με τον τόμο Β΄ με τις κατεργασίες με αφαίρεση υλικού, ο φοιτητής να γνωρίσει "...πως φτιάχνεται ...τί". [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


29χ22 εκ., 236 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
Ταξινόμιση DDC: 621.07 (Μηχανολογία - Σπουδή και διδασκαλία), 621 (Μηχανολογία)
ISBN: 978-960-418-297-8
ISBN (10ψήφιο): 960-418-297-8
Βάρος: 0.886 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
28.75
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αντωνιάδης, Αριστομένης Θ.
Ο Αριστομένης Αντωνιάδης είναι Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός και αναπληρωτής καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Εργάστηκε επί μακρόν ως μέλος εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ Σερρών και Κρήτης ενώ έχει παράλληλα υπηρετήσει ως Διδάσκων στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης. Είναι συγγραφέας 7 βιβλίων που διανέμονται σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΤΕΕ και πολλών ερευνητικών εργασιών και ανακοινώσεων σε επιστημονικά περιοδικά και Διεθνή Συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη βελτιστοποίηση τεχνολογιών παραγωγής και την αντίστροφη μηχανική.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.