Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ραβδοσκοπία και η επιστημονική της εξήγηση
(Λέσβιοι ραβδοσκόποι)
Συγγραφέας:   Γεώργιος Μ. Χουτζαίος


Η ραβδοσκοπία και η επιστημονική της εξήγηση

[...] Διάβασα τα λίγα ελληνικά σχετικά βιβλία, αλλά εκείνο που με βοήθησε πολύ, ήταν η μελέτη σχετικών με τη Ραβδοσκοπία βιβλίων, δημοσιευμάτων, λημμάτων και κάθε είδους πληροφοριών που βρήκα ψάχνοντας στο διαδίκτυο. Ακόμα βοηθήθηκα από τις χρήσιμες πληροφορίες που συγκέντρωσα, από την γνωριμία μου με τους 29 Λέσβιους ραβδοσκόπους, οι οποίοι συμπλήρωσαν το σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο εγώ συνέταξα.

Το βιβλίο αυτό είναι χωρισμένο σε εννέα κεφάλαια.
- Στο Πρώτο Κεφάλαιο περιλαμβάνονται οι Εισαγωγικές γνώσεις Φυσικής, τις οποίες πρέπει να γνωρίζει ο αναγνώστης, για να μπορέσει να καταλάβει τα επόμενα κεφάλαια.
- Στο Δεύτερο Κεφάλαιο αναγράφονται όλα τα σχετικά με τη Ραβδοσκοπία, τα οποία βρήκα στα λίγα ελληνικά βιβλία και κυρίως στο διαδίκτυο και δίνονται οι διάφορες ερμηνείες της επί τη βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας.
- Στο Τρίτο Κεφάλαιο περιέχονται όλες οι πληροφορίες που συγκέντρωσα από το ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν οι 29 Λέσβιοι ραβδοσκόποι.
- Στο Τέταρτο Κεφάλαιο περιέχεται η ερμηνεία τη επίγειας Ραβδοσκοπίας από τον συγγραφέα της παρούσας μελέτης.
- Στο Πέμπτο Κεφάλαιο (Παράρτημα) περιέχονται πληροφορίες για όσα έχουν αναφερθεί στα προηγούμενα κεφάλαια.
- Στο Έκτο Κεφάλαιο περιέχεται ένας σύντομος Επίλογος του συγγραφέα. · Στο Έβδομο Κεφάλαιο περιέχεται μια σύντομη Αγγλική περίληψη της παρούσας μελέτης (Summary).
- Στο Όγδοο Κεφάλαιο περιέχεται η βιβλιογραφία της μελέτης αυτής.
- Στο Ένατο Κεφάλαιο υπάρχει ο Πίνακας περιεχομένων της μελέτης αυτής.
- Στο τέλος της μελέτης περιέχεται η συγγραφική δράση του συγγραφέα. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


24χ17 εκ., 172 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Μυτιλήνη
Ταξινόμιση DDC: 133.323 (Ραβδοσκοπία)
ISBN: 978-960-99290-3-5
ISBN (10ψήφιο): 960-99290-3-6
Βάρος: 0.357 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χουτζαίος, Γεώργιος Μ.
Γεννήθηκε στην Αγιάσο Λέσβου το 1944. Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Β΄ Λύκειο Αρρένων Μυτιλήνης, διαμένοντας στο Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο Αριστούχων Απόρων Μαθητών της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, ως υπότροφος του κληροδοτήματος Γρηγορίου Χατζηπανάγου - Σκορδά. Είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως υπότροφος του κληροδοτήματος Γεωργίου Βοστάνη. Μετεκπαιδεύτηκε στην πυρηνική φυσική στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών "Δημόκριτος". Υπηρέτησε καθηγητής φυσικής στο Β΄ Λύκειο και Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Μυτιλήνης, στο λύκειο Αγιάσου, στο Α΄ Λύκειο Θηλέων Μυτιλήνης, στο Α΄ Λύκειο Αρρένων Μυτιλήνης και στο Λύκειο Αρρένων Χαλανδρίου (1967-1980). Υπηρέτησε ακόμα ως καθηγητής στην Τεχνική Σχολή Μυτιλήνης "Βερναδάκης", στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΣΕΛΔΕ), στη Σχολή Ξεναγών Βορείου Αιγαίου και στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Μυτιλήνης (ΠΕΚ). Από το 1980 μέχρι το 1991 υπηρέτησε ως καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και είναι ο τελευταίος Διευθύνων Υποδιευθυντής αυτής, λόγω της οριστικής κατάργησής της. Υπηρέτησε ακόμα και για δύο έτη ως μέλος του ΕΔΤΠ του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σήμερα είναι συνταξιούχος Ειδικός Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών και ασχολείται με την επιστημονική έρευνα θεμάτων της ειδικότητάς του. Έχει κάνει πολλά επιστημονικά δημοσιεύματα τόσο στο λεσβιακό τύπο όσο και σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για τη μελέτη του "Το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου" (1977) και έχει λάβει έπαινο του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών (1971), καθώς και έπαινο του Αρχηγείου Αεροπορίας (1973). Είναι μέλος πολλών σωματίων της Λέσβου και των Αθηνών. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα. Υπηρέτησε ως σμηνίας στην Ελληνική Αεροπορία. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.