Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού
(Η συναρμογή της εξωχωρικότητας του δικαίου ανταγωνισμού των συμβαλλομένων μερών)
Συγγραφέας:   Χαράλαμπος Σταμέλος


Η συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού
Η μονογραφία "Η συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού - Η συναρμογή της εξωχωρικότητας του δικαίου ανταγωνισμού των συμβαλλομένων μερών», προϊόν διδακτορικής διατριβής, ερευνά το ζήτημα της συνεργασίας των δύο υπερδυνάμεων στο πεδίο του δικαίου ανταγωνισμού και το συντονισμό των πολιτικών ανταγωνισμού, ιδίως στο επίπεδο της εξωχωρικής εφαρμογής τους. Η μονογραφία, μετά από το εισαγωγικό κεφάλαιο στο οποίο παρουσιάζεται και η ακολουθούμενη μέθοδος προσέγγισης του ζητήματος, διαρθρώνεται σε δύο μείζονα μέρη: i) στο πρώτο μέρος εξετάζονται οι διατάξεις της συμφωνίας του πρώιμα ήπιου δικαίου της συνεργατικής εξωχωρικότητας σε συναρμογή του ήπιου δικαίου του ανταγωνισμού, όπου αναδεικνύεται αφενός το χαλαρό αποκρυσταλλωμένο εθιμικό δίκαιο ως μέθοδος εμπέδωσης πρακτικών συνεργασίας του ήπιου δικαίου ανταγωνισμού, αφετέρου το ήπιο θεσμισμένο δίκαιο της συνεργατικής εξωχωρικότητας ως μέθοδος εναρμόνισης του ήπιου δικαίου ανταγωνισμού, και ii) το δεύτερο μέρος πραγματεύεται τις διατάξεις της συμφωνίας του θετικοποιημένου ήπιου δικαίου της συντονισμένης εξωχωρικότητας σε συναρμογή του σκληρού δικαίου του ανταγωνισμού, με έμφαση από τη μία πλευρά στο θετικά ήπιο δίκαιο της συντονισμένης εξωχωρικότητας ως μέθοδος συντονισμού του σκληρού δικαίου ανταγωνισμού, από την άλλη στο οιονεί θετικό δίκαιο ως μέθοδος συντονισμένης εξωχωρικής ρύθμισης του σκληρού δικαίου ανταγωνισμού. Η μονογραφία εμπλουτίζεται από παράρτημα σχετικών νομικών και οικονομικών εννοιών, το κείμενο της εξεταζόμενης Συμφωνίας αποδοθέν στην ελληνική γλώσσα, ενδεικτική βιβλιογραφία και πλήρη παραρτήματα νομοθεσίας/νομολογίας, καθώς και θεματικό ευρετήριο.

Σημείωση: Πρόλογος: Ν. Σκανδάμης.

472 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 343.072 1 (Ανταγωνισμός - Δίκαιο και νομοθεσία)
ISBN: 978-960-272-960-1
ISBN (10ψήφιο): 960-272-960-0
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
40.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χαράλαμπος Σταμέλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πτυχίο 1994-1998, Μεταπτυχιακό Ιστορίας Δικαίου 1999-2002) και στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία (Εράσμους 1997-1998, Μεταπτυχιακό Ευρωπαϊκού Δικαίου 1998-1999). Έχει διδάξει Αγγλική Νομική Ορολογία στα Ι.Ε.Κ. Νικαίας και Γλυφάδας (1999-2002) και Αστικό Δίκαιο στην Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομικής Ακαδημίας (2003-2005). Άρθρα και επιστημονικές του μελέτες έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά (οικονομικά, ιστορικά, νομικά, κ.λπ.). Από το 1982 έως το 1991 φοίτησε στο Ωδείο Κορίνθου και αρίστευσε στη θεωρία της μουσικής, στα μαθήματα σολφέζ και στην κλασική κιθάρα. Από το 1986 ως το 1990 ήταν μέλος της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Κορίνθου, με την οποία το 1989 εμφανίστηκε σε συναυλία στην Αθήνα και στην τηλεόραση (κανάλι ΕΤ2). Το ακαδημαϊκό έτος 1997-1998, στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία ως φοιτητής Εράσμους παρακολούθησε το μάθημα «Ιστορία Τέχνης του 18ου αιώνα» και αρίστευσε στις σχετικές πανεπιστημιακές εργασίες. Το 2001 συμμετείχε ως ιστορικός του δικαίου σε σειρά τεσσάρων δίωρων εκπομπών στην τηλεόραση (Κανάλι Έξτρα) με θέμα «Η δίκη του Σωκράτη», ενώ είχε δημοσιευθεί και η σχετική πανεπιστημιακή μελέτη του. Είναι συγγραφέας του λεξικού «Η Ελληνική γλώσσα και οι τουρκικές λέξεις» κατατεθειμένου στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.