Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιχειρηματικότητα σε κρίση

Επιχειρηματικότητα σε κρίση
Οι Έλληνες επιχειρηματίες συνεχώς διαμαρτύρονται για το περιβάλλον στο οποίο καλούνται να "επιχειρήσουν" και κατηγορούν τις κυβερνήσεις που δεν το έχουν διαμορφώσει έτσι ώστε να είναι ευνοϊκό για επενδύσεις. Έχουν δίκιο!

Όμως, το περιβάλλον αυτό είναι δεδομένο και ο επιχειρηματίας χρειάζεται να το λάβει υπόψη του και να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του. Παράλληλα, και πολύ περισσότερο ίσως, χρειάζεται να κατανοήσει την επιχείρησή του και τη λειτουργία της.

Μετά από 25 χρόνια συνεχούς συνεργασίας με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, κατέγραψα τι έκαναν όσοι πήγαιναν σωστά, αλλά και τι έκαναν ή τι δεν έκαναν αυτοί που τελικά εξαφανίστηκαν από την αγορά. Μελέτησα πώς και γιατί μια μικρή επιχείρηση χάνει λεφτά, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον επιχειρηματία. Διαπίστωσα, πώς είναι δυνατόν μια επιχείρηση να έχει ικανοποιητικό τζίρο κι όμως να είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ανακάλυψα γιατί μια επιχείρηση που έχει άριστα προϊόντα και υπηρεσίες δεν μπορεί να πουλήσει, ενώ κάποια άλλη που δεν τα έχει, κατακτά την αγορά και μάλιστα με ταχύ ρυθμό. Κατέληξα στο τι είναι εκείνο που εμποδίζει μια επιχείρηση να αναπτυχθεί και ποιες είναι οι δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσει για να είναι οργανωμένη και αποδοτική.

Έχω καταγράψει όλα τα σαφή, πραγματικά και αδιάψευστα συμπεράσματα τα οποία θα βρείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου, μαζί με τις προτάσεις μου για τη θεραπεία όλων των παθογενειών της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Οι τρόποι που προτείνονται είναι πρακτικοί, άμεσοι και αποτελεσματικοί. Το μόνο που χρειάζονται είναι αποφασιστικότητα εκ μέρους σας στη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων και στην υλοποίηση των απαραίτητων προγραμμάτων ανάπτυξης και απόδοσης.

21χ14 εκ., 191 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων), 338.949 5 (Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάς), 658.401 2 (Επιχειρηματικό σχέδιο)
ISBN: 978-960-351-899-0
ISBN (10ψήφιο): 960-351-899-9
Βάρος: 0.305 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
12.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.61
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, έχει σπουδάσει Marketing στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (MBA New Port University, USA) και έχει διατελέσει πολλά χρόνια Διευθυντής Πωλήσεων, Marketing και σύμβουλος σε εμπορικές επιχειρήσεις πωλήσεως προϊόντων και υπηρεσιών. Ειδικεύεται στην εκπόνηση μελετών για την οργάνωση τμημάτων πωλήσεων και εκπαιδεύει συστηματικά τους manager και τους πωλητές. Ως εισηγητής σεμιναρίων marketing και management, έχει διδάξει από το 1985 μέχρι σήμερα σε διευθυντικό και υπαλληλικό προσωπικό πολλών επιχειρήσεων. Έχει γράψει και εκδώσει το "Διαχρονικό ημερολόγιο καθημερινής έμπνευσης" ένα πρωτότυπο ημερολόγιο όπου κάθε ημέρα έχει και ένα μήνυμα για την επαγγελματική και προσωπική επιτυχία. Επίσης, έχει γράψει και εκδώσει για δύο χρόνια το μοναδικό για την ελληνική αγορά, μηνιαίο newsletter με τίτλο: "Customer Service" ("Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών") το οποίο διατίθεται μόνο με συνδρομές. Το 1994 δημιούργησε το "Κοινωνιόλεκτο" ένα προσωπικό μηνιαίο newsletter για την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία που το στέλνει δωρεάν σε επιλεγμένο κατάλογο παραληπτών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.