Ο δρόμος του όρκου
zoom in

Η διαχρονική σύγκρουση ανάμεσα στο προσωπικό όφελος και την ανάγκη προσφοράς στο σύνολο. Οι κρίσιμες αποφάσεις ενός χειρουργού που άγγιξε την αθανασία προσφέροντας ζωή. Η αγωνία του ανθρώπου για σεβασμό της ύπαρξής του.
Ο Διαμαντής Κασιούμης είναι ένας εμβληματικός ήρωας που ακολουθεί τη δύσκολη διαδρομή, ένας πρωτοπόρος της επιστήμης και ταυτόχρονα ένας ασυμβίβαστος ανθρωπιστής. `Ο Δρόμος του Όρκου` είναι ένα μυθιστόρημα με θέμα την εναντίωση στη φθορά, την υποστήριξη της ιατρικής ηθικής ενάντια στην παραβίασή της, αλλά και τον καθημερινό υποβιβασμό της δημοκρατίας, σε μια Ελλάδα που ασθμαίνει.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελευθερία Δημητρομανωλάκη

Ελευθερία Δημητρομανωλάκη (Συγγραφέας)

Η Ελευθερία Δημητρομανωλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι θεωρητικός κινηματογράφου - λογοτεχνίας (Master & PhD) και ασχολείται επαγγελματικά και ερευνητικά με τους εν λόγω τομείς. Σπούδασε νομικά (ΕΚΠΑ) και άσκησε τη δικηγορία για λίγο, με παράλληλες σπουδές σκηνοθεσίας κινηματογράφου. Απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) με γνωστικό αντικείμενο το συγκριτικό πεδίο των τεχνών λόγου και εικόνας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αφήγηση κινηματογράφου και λογοτεχνίας, στη σημειωτική σχέση μεταξύ τους, στο σενάριο και τη συγγραφή του πεζού λόγου. Έχει διδάξει αντίστοιχους κύκλους σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο ΕΚΠΑ (Πρόγραμμα Ακαδημία Πλάτωνος), ενώ κείμενά της δημοσιεύονται τακτικά σε περιοδικά και εφημερίδες.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Ιωάννινα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
480
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.72 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση