Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ποσοτική οικονομική ανάλυση
(Μέθοδοι και εφαρμογές)

Ποσοτική οικονομική ανάλυση
Το παρόν βιβλίο γράφτηκε με σκοπό να εμπλουτίσει την γνώση των φοιτητών του Τομέα Αγροτικής Οικονομίας αλλά και φοιτητών Οικονομικών Τμημάτων στην χρήση μεθόδων ποσοτικής ανάλυσης ως εργαλείο για την επίλυση οικονομικών προβλημάτων.

Το βιβλίο εξετάζει την εφαρμογή της Αλγεβρας μητρών, του διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού σε ζητήματα της οικονομικής θεωρίας όπως για παράδειγμα της επίλυσης υποδειγμάτων με την μορφή γραμμικών εξισώσεων, ζητήματα βελτιστοποίησης με και χωρίς περιορισμούς, υπολογισμούς συνολικών μεγεθών από τα οριακά μεγέθη και το αντίστροφο, μελέτη διαχρονικών συναρτήσεων παραγωγών και καταναλωτών, υπολογισμούς παρούσας αξίας αέναων ροών κ.α. Παρατίθενται σε περιορισμένη έκταση μία ανάλυση της θεωρίας και στην συνέχεια δίνονται οι σημαντικότερες κατά την άποψη των συγγραφέων οικονομικές εφαρμογές, συγκεκριμένα παραδείγματα καθώς και ασκήσεις προς λύση.

Οι απαιτήσεις του βιβλίου περιορίζονται στις στοιχειώδεις γνώσεις των μαθηματικών. Για την συγγραφή του βιβλίου απαιτήθηκαν αρκετά έτη διδασκαλίας, και σημαντικές ώρες μελέτης για την συγκέντρωση εφαρμογών σε ζητήματα οικονομικής θεωρίας.

24χ17 εκ., 244 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 330.015 195 (Οικονομετρία)
ISBN: 978-960-456-322-7
ISBN (10ψήφιο): 960-456-322-Χ
Βάρος: 0.618 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
22.37
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ελένη Ζαφειρίου, ΜSc. Οικονομολόγος, ΜSc. Δασολόγος, είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει διδάξει στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στο ΤΕΙ Λάρισας. Έχει συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται ή έχουν υλοποιηθεί από την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει εργασίες σε εθνικά συνέδρια με κριτές.

Ο Δρ. Θεόδωρος Κουτρουμανίδης, Πολιτικός Μηχανικός, Μαθηματικός, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Εφαρμοσμένης Οικονομικής Στατιστικής στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, που υλοποιούνται ή έχουν υλοποιηθεί από το Υπ. Γεωργίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τη Γ.Γ.Ε.Τ., κ.λπ. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι μέλος εκλεκτορικών σωμάτων για την κρίση υποψηφίων μελών Δ.Ε.Π., κριτής επιστημονικών εργασιών σε περιοδικά και συνέδρια, μέλος επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων. Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2004 - 2005, ως εκπρόσωπος μελών ΔΕΠ και είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι επιβλέπων σε τρεις διδακτορικές διατριβές υπό εξέλιξη. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων με κριτές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.