Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ελευθερία είναι ελληνική
(Παράφρων δογματισμός: Εξομοίωση του προοδευτικού εθνικισμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τον σοβινιστικό ή και ιμπεριαλιστικό εθνικισμό)
Συγγραφέας:   Νίκος Π. Ιακωβίδης


Η ελευθερία είναι ελληνική

21χ14 εκ., 247 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Λευκωσία
Ταξινόμιση DDC: 320.956 45 (Πολιτική - Ιστορία - Κύπρος)
ISBN: 978-9963-704-15-6
ISBN (10ψήφιο): 9963-704-15-8
Βάρος: 0.391 κιλά
Εκδότης: Επιφανίου Κ.
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
17.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ιακωβίδης, Νίκος Π.
Ο Νίκος Π. Ιακωβίδης γεννήθηκε σιις 13 Απριλίου 1954, σε κλινική της Λευκωσίας, και μέχρι την εισβολή του 1974 έζησε στη Μόρφου. Υιός του τελευταίου δημάρχου της ελεύθερης Μόρφου, ιατρού Πολύκλειτου Ιακωβίδη. 1960-1966: Δημοτικό Σχολείο. 1972: Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Μόρφου. 1972-1974: Θητεία στην Εθνική Φρουρά ως λοχίας. Το 1974 έλαβε μέρος στις μάχες Αγκολεμίου, Ελιάς και Λεύκας. Μάιος 1977: Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νομικό Τμήμα, με ειδίκευση στις Νομικές Επιστήμες. Στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε με το φοιτητικό κίνημα. Ακαδημαϊκό έτος 1977-1978: Φοίτηση στο Κολέγιο Language Tuition Centre του Λονδίνου, όπου έτυχε Ανώτερου Διπλώματος στην Αγγλική Γλώσσα. Απόκτηση, στη συνέχεια, με αλληλογραφία, Διπλώματος στο Insurance Management. Παρακολούθησε επιμορφωτικά και μεταπτυχιακά σεμινάρια στα πιο κάτω θέματα: Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο, Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Εργατικό Δίκαιο, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Εργοληπτικό Δίκαιο, Ασφαλιστικά, Διαχείριση Κινδύνων. Από το 1980 εργάζεται στην εταιρεία Α. & Π. Παρασκευαΐδης Ltd, ως εσωτερικός νομικός σύμβουλος - υπεύθυνος ασφαλίσεων. Είναι μέλος των εξής επαγγελματικών σωματείων: Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, Chartered Insurance Institute της Βρετανίας, Association of Insurance and Risc Managers in Industry and Commerce της Βρετανίας. Την περίοδο 1986-1990 διατέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γλωσσικού Ομίλου Κύπρου και μέλος του Αθλητικού Συλλόγου "Διγενής Ακρίτας" Μόρφου. Συμμετέχει συστηματικά στο πρόγραμμα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού "Αθλητισμός για Όλους στην Κολύμβηση". Αρθρογραφεί επί πολιτικών θεμάτων σε εφημερίδες και σε περιοδικά εδώ και δύο δεκαετίες. Ενδιαφέροντα: μουσική, λογοτεχνία, ιστορία, κολύμβηση ως αθλούμενος, ποδόσφαιρο ως φίλαθλος. Έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του 1996 με τους Νέους Oρίζοντες και στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Μόρφου με την Υπερκομματική Κίνηση Μορφιτών, η οποία συγκέντρωσε το 17% των ψήφων, και αναδείχτηκε δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης του συνδυασμού. Επίσης έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές το 2001 στην επαρχία Λευκωσίας με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, καθώς και στις δημοτικές στον κατεχόμενο Δήμο Μόρφου επίσης το 2001.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.