Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θέματα τραπεζικής και χρηματοοικονομικής θεωρίας

Offer
Στόχος του βιβλίου είναι να καλύψει σημαντικά θέματα τραπεζικής και χρηματοοικονομικής θεωρίας με τρόπο απλό και κατανοητό ακόμη και για μη ειδικούς αναγνώστες. Η καινοτομία του έγκειται στη δομή του, που διαφέρει από την τυποποιημένη κεφαλαιακή δομή άλλων χρηματοοικονομικών συγγραμμάτων: κάθε κεφάλαιο καλύπτει ένα αυτόνομο θέμα, δίνοντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να διαβάσει όποιο τον ενδιαφέρει χωρίς να απαιτείται η μελέτη προηγούμενων κεφαλαίων.

Ειδικότερα, κεφάλαια όπως η αξιολόγηση της φερεγγυότητας των τραπεζών και οι κανόνες της Βασιλείας προσφέρονται για πρώτη φορά με απλό και αναλυτικό τρόπο και με αριθμητικά παραδείγματα. Θέματα που περιέχουν δύσκολες έννοιες, όπως τα παράγωγα προϊόντα, παρουσιάζονται ιδιαίτερα απλοποιημένα, ακόμη και στο επίπεδο των σύνθετων στρατηγικών. Η λιανική τραπεζική δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να κατανοήσει ζητήματα που μπορεί να τον έχουν απασχολήσει στην καθημερινότητά του, ενώ η τραπεζική λογιστική παρέχει βασικές γνώσεις, σημαντικές για όσους ασχολούνται ευρύτερα με τη λογιστική επιστήμη, προσφέροντας και παραδείγματα εφαρμογών.

Άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, όπως το leasing, το factoring και το forfaiting αναλύονται με στόχο να γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας και τα οφέλη που απορρέουν από αυτές. Τα ομόλογα, που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια, αναλύονται διεξοδικά.

Τέλος, όσον αφορά την πρόσφατη οικονομική κρίση, παρουσιάζονται γεγονότα και διαδικασίες που εξηγούν σε κάποιο βαθμό τα αίτιά της, ενώ παράλληλα προτείνονται λύσεις για την έξοδο από αυτή.

24χ17 εκ., 424 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.1 (Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες ), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-218-767-8
ISBN (10ψήφιο): 960-218-767-0
Βάρος: 0.726 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
27.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ντόκας, Ιωάννης Γ.
Ο Ιωάννης Γ. Ντόκας διδάσκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τα μαθήματα της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και της Ανάλυσης των Λογιστικών Καταστάσεων. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα δια βίου μάθησης, ενώ έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας στη Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ μια εργασία του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικό τόμο. Διαθέτει επίσης σημαντικό διδακτικό έργο σε ΠΜΣ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Απόστολος Γ. Χριστόπουλος διδάσκει ειδικά θέματα τραπεζικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα. Από το ίδιο τμήμα τού απονεμήθηκε διδακτορικός τίτλος, έχοντας αποκτήσει μεταπτυχιακούς τίτλους από το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε Τραπεζική και Χρηματοοικονομική. Διαθέτει σημαντική διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, μεταξύ των οποίων της ΣΕΜΦΕ, του MBA Kentucky, του ΤΕΙ Λογιστικής και ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρήσεων Πειραιά, καθώς και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο παρελθόν έχει διδάξει στο τμήμα ΔΕΣ του πανεπιστημίου Πειραιά, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο παράρτημα του Γαλλικού πανεπιστημίου Paris Nord στην Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα διεθνή περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος σε επιτροπές επιστημονικών συνεδρίων και οργανισμών, καθώς και μέλος εκδοτικής επιτροπής ελληνικών και ξένων επιστημονικών περιοδικών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.