Ομηρικά ελληνικά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ομηρικά ελληνικά

Ένα βιβλίο για αρχάριους

Clyde Pharr

18.98€ -27% 13.86€
Η παρούσα μέθοδος, για μαθητές, φοιτητές, και εν γένει λάτρεις της ελληνικής γλώσσας, γραμμένη από έναν εμπνευσμένο καθηγητή, είναι ένας απλός τρόπος για να γνωρίσει κανείς την μαγική γλώσσα του Ομήρου και να μπορέσει στη συνέχεια να διαβάζει τα μεγάλα Έπη από το πρωτότυπο. Η μελέτη του ομηρικού έργου από μεταφράσεις αφαιρούν όλον τον ρυθμό, την μουσικότητα αλλά και το κομψό ύφος της γλώσσας του Ομήρου. Είναι καθήκον όσων θέλουν να μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας, να μπορούν να διαβάζουν τον Όμηρο, το ευαγγέλιο του Ελληνισμού, από το πρωτότυπο. Το βιβλίο αυτό τους δίνει την μεγάλη ευκαιρία.
Ελένη Κεκροπούλου

Ελένη Κεκροπούλου (Επιμέλεια)

Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό της Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας που τα θεωρεί δεύτερη, αγαπημένη πατρίδα της. Σπούδασε Πολιτικές Επιστημές και Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών καθώς και ξένες γλώσσες. Επί δεκαοκτώ χρόνια υπήρξε μεταφράστρια λογοτεχνίας, έχουσα με τα φράσει από αγγλικά, γαλλλικά, ισπανικά, πορτοογαλικά και ιταλικά πάνω από διακόσια βιβλία, ενώ έχει μεταγράψει στην νεοελληνική έργα του Πλουτάρχου, του Παρμενίδη και του Πλάτωνα. Έχει βραβευθεί για την μετάφρασή της στο ποιητικό έργο του νομπελίστα Ντερεκ Γουόλκοτ "Όμηρος". Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Χαραλαμπάκο εδώ και εικοσιοκτώ (και πλέον) χρόνια και είναι μητέρα τριών παιδιών, του Παναγιώτη, της Νεφέλης και της Λήδας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το μυθιστόρημά της "Αγγέλικα η Μαντενούτα" που είναι η δραματική ζωή της Αγγέλικας Νίκλη, της μητέρας του Σολωμού. Τα τελευταία χρόνια, υπηρετεί τις Εκδόσεις Ενάλιος των οποίων είναι ιδρυτικό μέλος.

John Wright (Επιμέλεια)

Ο Τζον Ράιτ είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (Evanston IL), έχει γράψει το βιβλίο "Δοκίμια στην Ιλιάδα", και πολλά ακόμη κείμενα με θέμα την αρχαία ελληνική γλώσσα.

Καλλιόπη Αναστασοπούλου (Μεταφραστής)


Clyde Pharr (Συγγραφέας)

Ο Κλάιντ Φαρ, υπήρξε καθηγητής αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Βάντελμπιλντ του Νάσβιλ. Δίδαξε επίσης στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, αλλά και σε άλλα πανεπιστήμια την γλώσσα του Ομήρου, με μεγάλη επιτυχία, και η μέθοδός του θεωρήθηκε η πλέον επιτυχημένη και σήμερα διδάσκεται στους πρωτοετείς φοιτητές όλων των αμερικανικών πανεπιστημίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
390
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.684 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση