Οι 10 οικογένειες που σημάδεψαν την ιστορία
zoom in
8.90€ -10% 8.01€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604211906

  • Κατηγορίες:

    Βιογραφίες

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Αρχέτυπο

Η ιστορία της Ελλάδας σημαδεύτηκε καθοριστικά από ορισμένες μεγάλες οικογένειες και τις ισχυρές προσωπικότητες που έθρεψαν στους κόλπους τους. Στην έκδοση αυτή παρουσιάζονται με τρόπο μυθιστορηματικό η πορεία και η δράση των μελών δέκα από τις πιο σημαντικές οικογένειες της Ελλάδας: Γλύξμπουργκ, Μπενάκη, Δραγούμη, Τρικούπη, Βενιζέλου, Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Ωνάση, Νιάρχου, Καραμανλή.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Παναγιωτίδου (Συγγραφέας)

Η Γεωργία Παναγιωτίδου γεννήθηκε στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης όπου και μεγάλωσε. Από το 2001 ζει στους Νέους Επιβάτες, στο Δήμο Θερμαϊκού. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και φοιτά στο μεταπτυχιακό τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση στην Πολιτική Ανάλυση. Εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και ασχολείται με τα κοινά. Έχει πολιτευτεί στο Δήμο Θερμαϊκού, ενώ δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο Πανεπιστήμιο αλλά και στο Δήμο. Αρθρογραφεί στο περιοδικό "Απαγορευμένη Ιστορία", για θέματα πολιτικής ιστορίας. Στο πλαίσιο των σπουδών της έχει εκπονήσει πλήθος πολιτικών ερευνών σχετικά με την οργάνωση των κομμάτων, τα πολιτικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Γκροσδάνης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Γκροσδάνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από αρκετά χρόνια. Γράφει κείμενα, παίρνει συνεντεύξεις και παρουσιάζει ραδιοφωνικές εκπομπές με θέμα ξεχωριστές ιστορίες ανθρώπων από τον κόσμο της τέχνης και όχι μόνο. Έχει συνεργαστεί με πολλά από τα έντυπα ΜΜΕ της γενέτειράς του (Μακεδονία, Αγγελιαφόρος, Close Up, Sunday΄s Date, Επιλογές, Παράλλαξη κ.ά.). Τα τελευταία τρία χρόνια είναι συνεργάτης του 9.58 της ΕΡΤ3.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Γιαννόπουλος

Νίκος Γιαννόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Το 1996 αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Μεταξύ των ετών 2001-2010 διετέλεσε αρχισυντάκτης στο περιοδικό "Μεγάλες Μάχες" των εκδόσεων Περισκόπιο καθώς και διευθυντής σύνταξης στις μονογραφίες των εκδόσεων. Είναι ειδικός στη στρατιωτική ιστορία.
Έχει συγγράψει 200 άρθρα και εννέα βιβλία ιστορικού περιεχομένου, μεταξύ των οποίων και το βιβλίο "Πόσο Αλήθεια Γνωρίζουμε το 1940;" που έχει εκδοθεί από τις Εκδόσεις Historical Quest.
Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ως σύμβουλος στην τηλεοπτική εκπομπή "Μηχανή του Χρόνου".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Γ. Νικολούδης

Νικόλαος Γ. Νικολούδης (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Γ. Νικολούδης (Αθήνα, 1960) αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών με έπαινο στην Ιστορία και το 1984 από το τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ Ιστορίας του King΄s College (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) με ειδίκευση στους τελευταίους αιώνες του Βυζαντίου. Έχει διδάξει στο Αρσάκειο Ψυχικού, σε σεμινάρια της ΧΕΝ, στη σχολή Ξεναγών Αθηνών και στο Διεθνές Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών - ΔΙΚΕΜΕΣ. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια. Είναι επιμελητής έκδοσης του επίτομου "Λεξικού της βυζαντινής Πελοποννήσου" (Αθήνα 1998) και διευθυντής σύνταξης του μηνιαίου περιοδικού "Ιστορικά Θέματα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Ν. Ζαβάκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιλτιάδης Βαρβούνης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Τ. Τσερεβελάκης (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Τσερεβελάκης είναι διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δήμητρα Νικολαΐδου (Επιμέλεια)

Η Δήμητρα Νικολαΐδου έχει σπουδάσει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το συνδυκαλισμό, Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, και Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων στο University of Stirling, από το οποίο αποφοίτησε με διάκριση. Διατηρούσε επί τριετία ραδιοφωνική πολιτιστική εκπομπή, ενώ εργάστηκε μεταξύ άλλων στις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες και Αρχέτυπο, όπου άρθρα της έχουν περιληφθεί σε βιβλία και ειδικές εκδόσεις. Αρθρογραφεί τακτικά στον περιοδικό τύπο και παράλληλα ασχολείται με τη μελέτη της ιστορίας, της λογοτεχνίας και των ξένων γλωσσών. Σήμερα εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
112
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.359 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση