Η τέχνη της συντροφικής ζωής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η τέχνη της συντροφικής ζωής

Μια συστημική προσέγγιση

Βιργινία Ιωαννίδου

  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789602358313

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Γνώση

Είναι τέχνη να διατηρήσουμε τη συντροφική μας σχέση ζωντανή για χρόνια και, όπως κάθε τέχνη, έχει και αυτή τα μυστικά της. Πολλά από αυτά παρουσιάζονται στο παρόν βιβλίο.

Ο αναγνώστης προσκαλείται να αναλογιστεί τη σημασία όσων συμβαίνουν στη συντροφική του σχέση, να πειραματιστεί με εναλλακτικές οπτικές και δυνατότητες και συνεπώς να βρει νέες λύσεις σε πιθανές δυσκολίες του.

Εδώ αναπτύσσονται σε βάθος διάφορα θέματα, όπως αυτονομία, συντροφικότητα, κατανομή εξουσίας στη σχέση, διαφορετικότητα των φύλων, μεταβατικές φάσεις στη ζωή, επιρροή από τις οικογένειες καταγωγής, σεξουαλικότητα και εξωσυζυγικές σχέσεις.

Επίσης εξετάζονται με ολοκληρωμένο τρόπο ζητήματα, όπως ο χωρισμός, οι δυσκολίες των παιδιών σε περιπτώσεις διαζυγίου και οι ιδιαιτερότητες των οικογενειών που δημιουργούνται, όταν χωρισμένοι γονείς αποκτούν νέους συντρόφους.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει σύγχρονα θεωρητικά μοντέλα και απόψεις διεθνών γνωστών ψυχοθεραπευτών. Είναι εμπλουτισμένο με παραδείγματα από την πράξη και τα επιμέρους κεφάλαια μπορούν να διαβαστούν το ένα ανεξάρτητα από το άλλο.

Απευθύνεται στο ευρύ κοινό, ενώ συγχρόνως αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για κάθε επαγγελματία ψυχικής υγείας που ασχολείται με σχέσεις ζευγαριών.

Βιργινία Ιωαννίδου

Βιργινία Ιωαννίδου (Συγγραφέας)

Η Βιργινία Ιωαννίδου είναι ψυχολόγος. Εργάζεται από το 1985 ως ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Είναι εκπαιδεύτρια στη συστημική θεραπεία και τη συμβουλευτική ζευγαριών και επόπτρια (supervisor/coach) σε άτομα, ομάδες και οργανισμούς. Είναι ιδρυτικό μέλος της Συστημικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικογενειακής θεραπείας (ΕFΤΑ), της γερμανικής Συστημικής Εταιρίας (SG), της Γερμανικής Εταιρίας για Εποπτεία (DGSV) και επιστημονική υπεύθυνη του Ινστιτούτου Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης (www.istt.gr).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
237
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση