Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στοιχειώδης κβαντική φυσική
Συγγραφέας:   Στέφανος Λ. Τραχανάς


Offer
Kαρπός της μακράς ενασχόλησης του συγγραφέα με τη διδασκαλία της κβαντικής φυσικής, τούτο το βιβλίο επιχειρεί μια νέα προσέγγιση στον τρόπο διδασκαλίας του αντικειμένου στο πιο εισαγωγικό δυνατό επίπεδο· το επίπεδο της γενικής φυσικής. Το βασικό στοιχείο αυτής της νέας προσέγγισης είναι η σπονδυλωτή δομή. Το συνεχές της διδακτέας ύλης σπάει σε έναν μεγάλο αριθμό αυτόνομων μαθημάτων που είναι επίσης αυτόνομα εξετάσιμα. Ώστε να μπορεί ο φοιτητής να ελέγξει "επιτόπου" αν τα έχει κατανοήσει ή όχι, λύνοντας έναν μικρό αριθμό ασκήσεων πολλαπλής επιλογής. Η εκπαιδευτική προσέγγιση του βιβλίου διαφέρει επίσης σημαντικά από εκείνη των βιβλίων σύγχρονης φυσικής ως προς τούτο: Εδώ η παρουσίαση των εφαρμογών δεν έχει τον συνήθη εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα -όπου η κύρια έμφαση είναι στην παράθεση πληροφορίας και όχι στην κατανόηση- αλλά αποσκοπεί στο να αναδειχθούν με διαύγεια οι θεμελιώδεις κβαντικοί μηχανισμοί που βρίσκονται πίσω τους. Ο κύριος σκοπός του βιβλίου είναι να διδάξει τις κβαντικές έννοιες μέσα από τις εφαρμογές τους.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε δευτεροετείς φοιτητές των σχολών θετικών επιστημών -κυρίως των τμημάτων φυσικής, χημείας και επιστήμης υλικών- καθώς και των πολυτεχνικών σχολών της χώρας, ιδιαίτερα των τμημάτων ηλεκτρολόγων και χημικών μηχανικών. Αλλά απευθύνεται επίσης στον καθηγητή φυσικής της μέσης εκπαίδευσης που θέλει να δώσει στον εαυτό του μια δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσει τις βασικές γνώσεις κβαντικής φυσικής μέσα από ένα πολύ σύντομο βιβλίο γραμμένο στο απλούστερο δυνατό επίπεδο.

30χ21 εκ., 232 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 530.12 (Κβαντική φυσική)
ISBN: 978-960-524-345-6
ISBN (10ψήφιο): 960-524-345-8
Βάρος: 0.762 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.