Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αντιμετώπιση χρόνιου μυοσκελετικού πόνου με βελονισμό
Συγγραφέας:   Μιλτιάδης Γ. Καράβης


Αντιμετώπιση χρόνιου μυοσκελετικού πόνου με βελονισμό
"...Γιατί όμως, σήμερα, έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη για μια επιστημονική θεωρία δράσης του βελονισμού; Γιατί να μην συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε το διαγνωστικό και θεραπευτικό σύστημα του παραδοσιακού βελονισμού όπως το παραλάβαμε; Γιατί να μην επιλέγουμε για τους ασθενείς μας τη διαγνωστική της επισκόπησης της γλώσσας και της ψηλάφησης του σφυγμού, αντί της ακτινογραφίας, των υπερήχων, της μαστογραφίας ή της μαγνητικής τομογραφίας; Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς, τους αναγνώστες του συγγράμματος, θα εκφράσει τη δική του γνώμη και θα βρει τα δικά του επιχειρήματα για να υποστηρίξει ή να αμφισβητήσει τις απόψεις του συγγραφέα.
Η θέση που κατατίθεται στο παρόν σύγγραμμα είναι ότι μέσα από την ιατρική ματιά αναδεικνύεται και επιβεβαιώνεται η θεραπευτική αξία του βελονισμού. Κυρίως όμως τίθενται τα θεραπευτικά του όρια και διαφυλάσσεται τόσο η ασφαλής εφαρμογή του όσο και η ορθή χρήση του. Και επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν πανάκειες στην ιατρική, βασική κατεύθυνση του συγγράμματος είναι η ένταξη του βελονισμού και του ηλεκτροβελονισμού ως ισάξια θεραπευτικά μέσα, δίπλα στις άλλες, καθιερωμένες, μη φαρμακευτικές τεχνικές αναλγησίας, αποκατάστασης και φυσικής θεραπευτικής. ..."

28χ21 εκ., 396 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 615.892 (Βελονισμός)
ISBN: 978-960-394-800-1
ISBN (10ψήφιο): 960-394-800-4
Βάρος: 1.281 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
88.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

78.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καράβης, Μιλτιάδης Γ.
Ο Μιλτιάδης Καράβης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου στις 27 Ιανουαρίου 1961, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε το λύκειο Αρρένων Νέας Σμύρνης (ΛΑΝΣ) το 1978. Την ίδια χρονιά γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή Βουκουρεστίου, από όπου αποφοίτησε το 1985. Ασχολήθηκε με τον βελονισμό από φοιτητής (1984). Το 1986 εργάσθηκε στο Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογής Βελονισμού (που ιδρύθηκε από τον πατέρα του Γιάγκο Καράβη), ενώ παράλληλα στα πλαίσια της ειδικότητάς του εργάστηκε στα τμήματα παθολογίας (Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, 1988), ορθοπαιδικής (Ασκληπιείο Βούλας, 1989), νευρολογίας (ΚΑΤ, 1990) και φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης (ΓΠΝ Γεώργιος Γεννηματάς, 1992-1994). Απόκτησε την ειδικότητα του φυσίατρου το 1995. Παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα βελονισμού στη Ρουμανία, δίπλα στον καθηγητή ενδοκρινολογίας του πανεπιστημίου Βουκουρεστίου Ionescu Tirgoviste (1984-85). Μελέτησε τις ηλεκτρικές ιδιότητες των σημείων βελονισμού σε υγιείς και σε ασθενείς με διαβητική πολυνευροπάθεια, εργασία που έγινε και το θέμα της διατριβής του (1984). Παρακολούθησε μαθήματα βελονισμού στην Αθήνα από τον Γιάγκο Καράβη και τον Nguyen Van Nghi (1986) και ωτοβελονισμού από τον Σκεύο Πικραμένο (1986-87). Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Φιλήμωνα Ρώσση και τον Χρήστο Ζαχαριάδη, να συνεργαστεί μαζί τους και να συμπληρώσει τις γνώσεις του για την Παραδοσιακή Ιατρική της Κίνας από τους κορυφαίους αυτούς μελετητές και δάσκαλους του βελονισμού. Επισκέφθηκε το κολλέγιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού του Πεκίνου το 1992, 1996 και 2005. Το 1993 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Βελονισμού, θέση την οποία διατηρεί έως σήμερα. Έχει επτά δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά, σαράντα δύο συμμετοχές σε ομιλίες και διαλέξεις σε ιατρικά συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, δεκαεννέα συμμετοχές σε κλινικά φροντιστήρια, επτά συμμετοχές σε στρογγυλές τράπεζες και επιστημονικές συνεδριάσεις. Έχει γράψει τρεις μονογραφίες για θέματα βελονισμού (η συμβολή του βελονισμού στην "παχυσαρκία", στην "απεξάρτηση από το κάπνισμα" και "μυϊκή παθολογία"), δύο κεφάλαια σε ισάριθμα ιατρικά βιβλία για τη θεραπευτική δράση του βελονισμού ("η θέση του βελονισμού στην αντιμετώπιση του άσθματος", Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, 1999 και "Βελονισμοί στην ορθοπαιδική επιστήμη", υπό έκδοση), μια πραγματεία για τον βελονισμό ("Ο δρόμος του βελονισμού", εκδόσεις ΙΤΜΕ, 2006) και δύο ιατρικά συγγράμματα ("Φυσιολογία του βελονισμού", εκδόσεις Ζεβελεκάκης, 1999 και "Η εφαρμογή του βελονισμού σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος", υπό έκδοση).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.