Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στατιστική, θεωρία και εφαρμογές με τον MS-Excel
(Με στοιχεία μετρικής θεωρίας και ψυχομετρίας)
Συγγραφέας:   Κώστας Μυλωνάς


Offer
Το βιβλίο αυτό αφορά στη χρήση της Στατιστικής στις Κοινωνικές Επιστήμες και ειδικότερα στις Επιστήμες της Συμπεριφοράς. Η ερευνητική δραστηριότητα στις επιστήμες αυτές στηρίζεται στην ευρύτητα της Στατιστικής και Μετρικής Θεωρίας, καθώς και στην όλο και διογκούμενη πληθώρα των στατιστικών μεθόδων-εφαρμογών της θεωρίας αυτής.

Στα θεωρητικά μέρη του βιβλίου αυτού καλύπτονται οι κύριοι άξονες στην Περιγραφική και Επαγωγική Στατιστική, καθώς και οι βασικές αρχές της Ψυχομετρίας. Τα μέρη αυτά αναπτύσσονται σε επίπεδα, ώστε να είναι χρήσιμα τόσο στους πρωτόπειρους ερευνητές προσφέροντας βασικές κατευθύνσεις στη στατιστική ανάλυση, όσο και στους έμπειρους στατιστικούς αναλυτές, επεξηγώντας περαιτέρω ειδικά θέματα και τεχνικές στατιστικής επεξεργασίας πληροφοριών.

Άλλο ένα βιβλίο Στατιστικής λοιπόν; Όχι, καθώς στο βιβλίο αυτό η θεωρία εφαρμόζεται μέσω των Υπολογιστικών Αλγορίθμων που διατίθενται υπό μορφή οπτικού δίσκου και που ο ερευνητής είναι σε θέση να χρησιμοποιεί ως προς κάθε στατιστική μέθοδο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, προκειμένου να αναλύσει αναλόγως τα δικά του ερευνητικά στοιχεία. Ειδικότερα, στο CD που συνοδεύει το βιβλίο, ο ανήσυχος επιστήμονας θα βρει και θα χρησιμοποιήσει μέσω του Microsoft Excel μια σειρά από "έτοιμες" στατιστικές διαδικασίες. Εισάγοντας τα ερευνητικά του δεδομένα, θα λαμβάνει απαντήσεις σε ερευνητικά ερωτήματα παιδαγωγικής-εκπαίδευσης, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και άλλων Κοινωνικών Επιστημών, ως προς τους κύριους άξονες της βασικής μονομεταβλητής στατιστικής ανάλυσης. Οι περιλαμβανόμενοι στατιστικοί αλγόριθμοι έχουν δημιουργηθεί εξειδικευμένα και σε συνδυασμό με τα περιεχόμενα του βιβλίου. Στο σύνολό τους αποτελούν αυτόνομο λογισμικό βασικής μονομεταβλητής στατιστικής επεξεργασίας πληροφοριών, εκτεινόμενο από τις απλές κατανομές συχνότητας και τους διαφόρους δείκτες συνάφειας έως τη διπαραγοντική ανάλυση διακύμανσης με ανισοπληθή δείγματα και τα μικτά υποδείγματα στην ανάλυση αυτή. Αναλύοντας ερευνητικά στοιχεία μέσω του λογισμικού αυτού, ο φοιτητής είναι σε θέση να εξοικειωθεί με τη βασική στατιστική θεωρία αλλά και να την εφαρμόσει στις ερευνητικές του εργασίες μαθαίνοντας, ενώ ο περισσότερο έμπειρος ερευνητής θα χρησιμοποιήσει ασφαλώς τις κατάλληλες στατιστικές τεχνικές για να απαντήσει σε βασικά ερευνητικά ερωτήματα χωρίς να υποχρεώνεται στην εκμάθηση και πολυέξοδη χρήση κάποιου ιδιαιτέρως εξειδικευμένου στατιστικού "πακέτου".

Ίσως η σπουδαιότερη ιδιότητα των αλγορίθμων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό είναι ότι, ανεξαρτήτως εμπειρίας, κάθε κοινωνικός επιστήμονας, ακολουθώντας τη λογική των υπολογιστικών συναρτήσεων όπως αυτή εμφανίζεται στα υπολογιστικά φατνία εντός των αρχείων Excel, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ο ίδιος τους δικούς του αλγορίθμους στατιστικής επεξεργασίας, αναλόγως και των ειδικών ερευνητικών και στατιστικών του αναγκών.

24χ17 εκ., 338 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 310 (Στατιστική), 150.151 95 (Ψυχομετρία)
ISBN: 978-960-546-052-5
ISBN (10ψήφιο): 960-546-052-1
Βάρος: 0.71 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
39.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.53
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κώστας Μυλωνάς είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας - Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο University of London (UCL), καθώς και στο University of Plymouth με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στη "Μεθοδολογία και Στατιστική της Ψυχολογίας". Διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τα γνωστικά αντικείμενα της Μεθοδολογίας Επιστημονικής Έρευνας, της Στατιστικής στις Επιστήμες της Συμπεριφοράς (περιγραφική και επαγωγική στατιστική) σε μονομεταβλητό και πολυμεταβλητό επίπεδο, καθώς και της Ψυχομετρίας. Μερικά από τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι οι πολυμεταβλητές υποδειγματοποιήσεις και μετρικές μέθοδοι, οι στατιστικές τεχνικές μείωσης των πολώσεων, οι τεχνικές συνδυασμού ανάλυσης παραγόντων και πολυδιάστατης γεωμετρικής βαθμονόμησης ομοιοτήτων ως προς την πολυμεταβλητή περιγραφή επιμέρους δειγματοχώρων, καθώς και η εφαρμογή των ανωτέρω και άλλων μονομεταβλητών και πολυμεταβλητών στατιστικών μεθόδων στην κοινωνική ψυχολογία, στη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό, στις στατιστικές μεθόδους της διαπολιτισμικής ψυχολογίας, στη μελέτη και μέτρηση της νοημοσύνης και των μαθησιακών δυσκολιών, στη σχολική ψυχολογία, στη μελέτη της οικογένειας κ.α.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.