Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διοίκηση και δημοκρατία: Ποιότητα, αποτελεσματικότητα, νομιμοποίηση
(3ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Διοίκηση και δημοκρατία: Ποιότητα, αποτελεσματικότητα, νομιμοποίηση
Ο παρών τόμος περιέχει τα πρακτικά του 3ου Συνεδρίου Διοικητικών Επιστημόνων που είχε ως αντικείμενο το θέμα "Διοίκηση και Δημοκρατία: Ποιότητα, Αποτελεσματικότητα, Νομιμοποίηση". Το Συνέδριο αυτό συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Διοικητικών Επιστημών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Κοινωνιολογίας και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικητικών Επιστημών. Πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κρήτης, 8-10 Οκτωβρίου 2009.
Το 3ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων είχε ως κύριο στόχο την κριτική διερεύνηση της σχέσης Διοίκησης και Δημοκρατίας και ειδικότερα της συσχέτισης του ζητήματος της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της νομιμοποίησης στην οργάνωση και λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, της διοίκησης των επιχειρήσεων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών με το γενικότερο ζήτημα της ποιότητας στη δημοκρατία. Η ποιότητα στη διοίκηση με την ευρεία έννοια του όρου εμφανίζεται πλέον ολοένα και περισσότερο να συσχετίζεται ουσιαστικά με την ποιότητα στη δημοκρατία, ώστε η έλλειψη στην πρώτη να επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα και τη δεύτερη, όχι μόνο ως προς την αποτελεσματικότητα, αλλά και τη νομιμοποίησή της στη συνείδηση των πολιτών. Το Συνέδριο αποσκοπούσε στην κατάθεση ιδεών και προτάσεων μεταξύ αρμόδιων επιστημόνων για τη διπλή αυτή προβληματική, καθώς και για άλλες συναφείς διαστάσεις της σύνθετης σχέσης Διοίκησης και Δημοκρατίας στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
Στις εργασίες έλαβαν μέρος περί τους εβδομήντα δόκιμους και νεώτερους επιστήμονες με μελέτες και αναλύσεις τους σχετικά με επιμέρους ζητήματα στις θεματικές του Συνεδρίου. Στον παρόντα τόμο περιέχονται 54 επιλεγμένες μετά από κρίση εισηγήσεις, οι οποίες έχουν κατανεμηθεί σε επιμέρους ενότητες.
Η ποικιλία, το εύρος και η ποιότητα των ανακοινώσεων αντανακλούν την εξέλιξη και ανάπτυξη της Διοικητικής Επιστήμης, υπό την ευρεία έννοια του όρου, στη χώρα μας. Η έκδοσή αυτού του συλλογικού τόμου ευελπιστούμε ότι συνεισφέρει στον περαιτέρω επιστημονικό διάλογο, στην εμβάθυνση του προβληματισμού και στη χαρτογράφηση των νέων τάσεων και αντιλήψεων στη μελέτη όψεων και διαστάσεων του διοικητικού φαινομένου στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική άρθρωση και συγκρότησή του.

24χ17 εκ., 966 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 350 (Δημόσια διοίκηση)
Άλλα πρόσωπα: Αντώνης Μακρυδημήτρης (Επιμελητής) , Λεωνίδας Ε. Μαρούδας (Επιμελητής) , Μηνάς Σαματάς (Επιμελητής) , Μαρία - Ηλιάνα Πραβίτα (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-445-659-8
ISBN (10ψήφιο): 960-445-659-8
Βάρος: 1.991 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
65.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

57.85
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.