Χάρτινος κόσμος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χάρτινος κόσμος

Collector΄s edition

Λουκάς Μέξης

9.50€ -10% 8.55€

Ο "Χάρτινος κόσμος" ζωντάνεψε το 2004 μέσα από τις σελίδες του multimedia περιοδικού "E-Sense", που δημιουργήθηκε από τον Λουκά και τον Meliss. Μέσα από το πέρασμα των χρόνων η ιδέα εξελίχθηκε κι έφτασε το 2007 να γίνει online web-comic, προσφέροντας ολοκαίνουργιες χιουμοριστικές ιστορίες δωρεάν για όλους κάθε Δευτέρα. Θεωρείται ένα comic σταθμός για τα ψηφιακά μέσα καθώς παρέμεινε ζωντανό να χαρίζει γέλιο πάνω από τέσσερα συνεχή χρόνια. Αφιερώματα και παρουσιάσεις του "Χάρτινου Κόσμου" έχουν γίνει από εφημερίδες και περιοδικά όπως η "Athens Voice" αλλά και από την εκπομπή "Ψηφιακή Ελλάδα" της ΕΤ1. Το άλμπουμ αυτό συγκεντρώνει τα καλύτερα comic strips από το 2007 έως και το 2011.

Λουκάς Μέξης

Λουκάς Μέξης (Συγγραφέας)

Ο Λουκάς Μέξης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε, αν και τον πηγαινόφερναν οι γονείς του Νέα Μάκρη-Πάρνηθα για να συνδυάσει βουνό και θάλασσα. Ενώ πήγαινε ακόμη στο σχολείο, άρχισε να γράφει -κυρίως επειδή δεν μπορούσε να σχεδιάσει. Είχε μεγάλο καημό επειδή λάτρευε τα κόμικς, κι έψαχνε τρόπο να δουλέψει σε αυτόν το χώρο. Εργάστηκε στο E-Sense, στο Mosquito, στο Υποβρύχιο. Από το κόμικ φανζίν Όμικρον Αρνητικό γνώρισε τον Γιώργο Μελισσαρόπουλο και συνεργάστηκαν σε χίλια πράγματα, ώσπου δημιούργησαν μαζί το πρώτο ελληνικό flash webcomic. Έτσι, σήμερα ο Λουκάς εκδίδει σε εβδομαδιαία βάση το Χάρτινο κόσμο (http://www.xartinos.gr). Αυτήν τη στιγμή είναι συνεργάτης της IMAKO. Παράλληλα, τρέχει με κάποια σενάρια για την τηλεόραση και ανανεώνει ένα blog. Κι όμως, η μητέρα του τον αποκαλεί ακαμάτη και οι γυναίκες αχαΐρευτο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Εικονογράφος)

Ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος γεννήθηκε το 1981 στην Πάτρα. Το 1998 τιμήθηκε με βραβείο στον Πανελλαδικό διαγωνισμό σκίτσου ΄Καρναβάλι 98΄. Σπούδασε κινούµενο σχέδιο και εικονογράφηση στο Λονδίνο και εργάζεται επαγγελµατικά στον χώρο των comics από το 2003. Έχει δηµιουργήσει το comics "Αγριάδες" (εκδ. Ένατη Διάσταση, 2017), τη σειρά comics "ΤΕΖΑ" (εκδ. Jemma Press, 2003-2013), την οποία, το 2016, µετέτρεψε σε σειρά κινουµένων σχεδίων για το comedylab.gr. Το graphic novel του, "Θεοί σε κρίση", εκδόθηκε στα αγγλικά (Amazon Kindle, 2015), τα γαλλικά (εκδ. M’edite, 2015), τα ελληνικά (εκδ. Webcomics, 2016) και τα τουρκικά (εκδ. Gurer Yayιnlarι, 2017). Το 2006, δηµιούργησε το βραβευµένο δηµιουργικό γραφείο Αnimatic Vision, µέσω του οποίου έχει εκδώσει τα περιοδικά E-Sense, Mosquito, Happy Revolber και το webcomic Χάρτινος Κόσμος. Έχει συνεργαστεί µε µεγάλες εκδοτικές εταιρίες και εταιρίες παραγωγής κινουµένων σχεδίων σε Ευρώπη και Αµερική. Εργάζεται ως εικονογράφος, σχεδιαστής comics και κινουµένων σχεδίων. Στον ελεύθερό του χρόνο δηµιουργεί 2d video games. www.meliss.gr

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
96
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.155 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση