Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διδασκαλία και μάθηση των θετικών επιστημών με τη βοήθεια του υπολογιστή
(Μοντελοποίηση, προσομοίωση και εφαρμογές)

Offer
Η χρήση των Η/Υ στην εκπαίδευση ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και πέρασε από τρεις μεγάλες φάσεις: τη μάθηση από τους υπολογιστές (Computer Assisted Instruction - CAI), τη μάθηση σχετικά με τους υπολογιστές (εναλφαβητισμός στους Η/Υ) και τη χρήση του Η/Υ ως νοητικού ή γνωστικού εργαλείου (mindtool or cognitive tool). Ο κλάδος της Υπολογιστικής Φυσικής/Υπολογιστικής Επιστήμης (Computational Physics / Computational Science) άρχισε να αναπτύσσεται από τη δεκαετία του 1940. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία του υπολογιστικού πειράματος (computational experiment) το μοντέλο, η προσομοίωση και το υπολογιστικό πείραμα καταλαμβάνουν τη θέση του "κλασικού" πειράματος. Το μοντέλο της χρήσης του Η/Υ ως γνωστικού εργαλείου και η μεθοδολογία του υπολογιστικού πειράματος βρίσκονται σε συμφωνία με τις πλέον σύγχρονες απόψεις στον χώρο της Διδακτικής των Θετικών Επιστημών, της μάθησης μέσω ανακάλυψης/διερεύνησης (Discovery Learning / Inquiry Based Learning) και της θεωρίας κατασκευής της γνώσης (Constructivism). Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται και αναλύονται: α) Οι γνωστότερες θεωρίες μάθησης και οι κυριότερες μέθοδοι, τα μοντέλα διδασκαλίας και οι διδακτικές προσεγγίσεις που συνδέονται με κάθε μία από αυτές, β) Τα γνωστότερα μοντέλα μάθησης και διδασκαλίας με τη χρήση υπολογιστή, γ) Οι βασικότερες έννοιες και μέθοδοι της μοντελοποίησης, της προσομοίωσης και η μεθοδολογία του υπολογιστικού πειράματος, δ) Η δομή, η σύνταξη και οι βασικές εντολές του Mathematica και παραδείγματα για τη διδασκαλία και μάθηση θεμάτων από τις θετικές Επιστήμες, ε) Διδακτικές εφαρμογές της ανακαλυπτικής/διερευνητικής μάθησης μέσω του υπολογιστικού πειράματος, με την ανάπτυξη και υλοποίηση ηλεκτρονικών φύλλων εργασίας στο Μathematica. στ) Η δομή της γλώσσας προγραμματισμού JAVA και παραδείγματα της χρήσης της στη διδασκαλία και μάθηση των Θετικών Επιστημών, ζ) Διδακτικές εφαρμογές για τη διδασκαλία και μάθηση θεμάτων από τις Θετικές Επιστήμες μέσω της μεθοδολογίας του υπολογιστικού πειράματος.

24χ17 εκ., 354 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 500.07 (Επιστήμη - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)), 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
Άλλα πρόσωπα: Σαράντος Ψυχάρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-2571-6
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2571-0
Βάρος: 0.628 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.36
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κωνσταντίνος Κορρές είναι μαθηματικός, έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διδακτική και Μεθοδολογία Μαθηματικών και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Διδακτική Θετικών Επιστημών με τη βοήθεια Νέων Τεχνολογιών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στη Διδακτική με τη βοήθεια Νέων Τεχνολογιών και τη Μεθοδολογία Έρευνας στην Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών και έχει εισηγήσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.

Ο Σαραντος Ψυχάρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1983 έλαβε το πτυχίο του και το 1989 το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Department of Physics and Astronomy - University of Glasgow με θέμα τις τοπολογικές ιδιότητες των θεωριών βαθμίδας και στην εφαρμογή τους στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων με χρήση προσομοιώσεων με τη γλώσσα FORTRAN. Το 2002 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες. Από το 1998 έως το 2003 εργάστηκε στ o στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 2004 εκλέχθηκε Πάρεδρος ε.θ. στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο τμήμα Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης για την αξιολόγηση των Φυσικών Επιστημών. Από το 2000 ήταν Εθνικός εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο ENTEP (European Network on Teacher Education Policies) και από τον Οκτώβριο του 2003 συντονιστής του Δικτύου. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται: η Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, η Διδακτική των Οικονομικών, η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στις Φυσικές Επιστήμες και τα Οικονομικά μαθήματα, η σχέση των Νέων Τεχνολογιών με τις θεωρίες μάθησης και θέματα σχετικά με την αξιολόγηση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Το συγγραφικό του έργο εστιάζεται στην Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και των Οικονομικών με έμφαση στην εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών και τη στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων καθώς και στις διαδικασίες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Στις νέες τεχνολογίες το συγγραφικό του έργο αφορά υλοποίηση θεματικών ενοτήτων σε αλληλεπιδραστικά περιβάλλοντα μάθησης χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Flash και τις γλώσσες προγραμματισμού Java και Visual Basic.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.