Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μάνατζμεντ
(Στρατηγική προσέγγιση)

Μάνατζμεντ
Στη σύγχρονη εποχή που η οικονομική δραστηριότητα καταλαμβάνει πλανητικές διαστάσεις, η βελτίωση της ανταγωνιστικής ικανότητας μιας επιχείρησης, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα γι΄ αυτήν.

Tο παρόν πόνημα καταγράφει και αναλύει τις κυριότερες τάσεις και τα πλέον εύχρηστα εργαλεία της επιστήμης του Mάνατζμεντ, ενώ αποφεύγει συνειδητά την περιπλάνηση σε ειδικά ή συγγενή με το Mάνατζμεντ θέματα. Tο βιβλίο, τέλος, στηρίζεται στην επίκαιρη ελληνόγλωσση και ξένη βιβλιογραφία του Mάνατζμεντ, καθώς και σε προσωπικές εμπειρίες του γράφοντος, και περιέχει πλείστα παραδείγματα από την καθημερινή πρακτική επιχειρήσεων.

Στην 2η έκδοση του βιβλίου αυτού περιλαμβάνονται μια σειρά από επικαιροποιήσεις και συμπληρώσεις, μολαταύτα η βασική σύλληψη παραμένει αναλλοίωτη. Επιδιώκοντας να διατηρηθεί κατά το δυνατόν σταθερός ο όγκος του βιβλίου αλλού προστέθηκαν κείμενα, και αλλού αφαιρέθηκαν. Μεγαλύτερης έκτασης αλλαγές έγιναν κυρίως στα κεφάλαια 1, 3, και 7. Ειδικότερα:

Το πρώτο κεφάλαιο εμπλουτίσθηκε με επεξεργασία πληροφοριών που αφορούν στις αρμοδιότητες των σύγχρονων ηγετικών στελεχών. Παράλληλα, το κεφάλαιο αυτό διευρύνθηκε και συμπεριέλαβε μια ανάλυση σχετική με τις επιδράσεις της παγκοσμιοποίησης στο στρατηγικό Μάνατζμεντ.

Το τρίτο κεφάλαιο ενισχύθηκε περιλαμβάνοντας εκτενή ανάλυση της επιχειρησιακής ηθικής και των επιπτώσεών της στο στρατηγικό Μάνατζμεντ.

Το έβδομο κεφάλαιο περιλαμβάνει επίσης νέα θέματα, όπως η αξιολόγηση της απόδοσης και οι ανταμοιβές των στελεχών, ενώ παράλληλα διευρύνθηκε με επεξεργασία πληροφοριών που αφορούν τις επίκαιρες εξελίξεις στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Τέλος, όλα τα υπόλοιπα κεφάλαια υπέστησαν μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές που αφορούν κυρίως επικαιροποιήσεις και προσθήκη παραδειγμάτων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, καθώς και βελτιώσεις γλωσσικού χαρακτήρα. Η βιβλιογραφία που παρατίθεται στο τέλος του βιβλίου, επίσης εμπλουτίσθηκε περιλαμβάνοντας πηγές από τις οποίες αντλήθηκαν επίκαιρες πληροφορίες.

Πέραν των όσων προαναφέρθηκαν, στην παρούσα έκδοση έχουν προστεθεί στο τέλος κάθε κεφαλαίου μελέτες περιπτώσεων προς επεξεργασία από τον αναγνώστη. Η προσθήκη αυτή κρίθηκε σκόπιμη καθώς η μέθοδος της μελέτης περίπτωσης συνδράμει σημαντικά στην αφομοίωση της θεωρητικής γνώσης, και ενδυναμώνει την ικανότητα και θέληση του συμμετέχοντα για εξοικείωση με νέες μεθόδους και νοοτροπίες. Και επίσης, η αυτοδύναμη αναζήτηση και επεξεργασία λύσεων σε υφιστάμενα επιχειρησιακά προβλήματα, εθίζει το μελετητή στη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων. Παράλληλα, ενισχύει την κριτική ικανότητα, και την αναλυτική και συνθετική σκέψη, ενώ μέσα από την αναγκαιότητα αποκλίνουσας σκέψης βελτιώνεται η μεθοδολογική ικανότητα που αποτελεί στοιχείο απαραίτητο για τη μετατροπή της ειδικής γνώσης σε απτό αποτέλεσμα. Ακόμη, στο βαθμό που η επεξεργασία και παρουσίαση των αποτελεσμάτων μιας ανάλυσης μελέτης περίπτωσης γίνεται στο πλαίσιο ομαδικής προσπάθειας, εξασκούνται οι συμμετέχοντες στην ανάπτυξη πολύτιμων κοινωνικών ικανοτήτων.

Οι μελέτες περιπτώσεων σκοπίμως δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες λύσεις καθώς αυτές θα περιόριζαν τη δημιουργική φαντασία του αναγνώστη και θα τον εγκλώβιζαν στην προσμονή «μοναδικών» λύσεων. Κάτι τέτοιο, όμως, θα ήταν και αντιδεοντολογικό, καθώς σύμφωνα με το ενδεχομενικό Μάνατζμεντ δεν υπάρχει μία και μοναδική λύση-"συνταγή" στα προβλήματα των επιχειρήσεων παρά, πολλές κατάλληλες, η κάθε μια, για τη συγκεκριμένη περίσταση όπως αυτή ορίζεται από τη δεδομένη χρονική, πολιτισμική και οικονομική συγκυρία. Η ορθότητα μιας λύσης κρίνεται τελικά από το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επιλογής.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 431 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
ISBN: 978-960-6674-66-2
ISBN (10ψήφιο): 960-6674-66-5
Βάρος: 0.721 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.48
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο καθηγητής Κώστας Τερζίδης είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ερλάνγκεν Νυρεμβέργης. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (Μακεδονίας - πρώην Α.Β.Σ.Θ.), Μονάχου και Ερλάγκεν Νυρεμβέργης, διοίκηση επιχειρήσεων, κοινωνιολογία και παιδαγωγικά οικονομικών. Εργάσθηκε ως στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων, ως κοινωνικός σύμβουλος και ως στέλεχος επιμόρφωσης ενηλίκων. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία. Σήμερα διδάσκει στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας διοίκηση επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην οργάνωση, διαχείριση ανθρώπινων πόρων, logistics management και διοίκηση ολικής ποιότητας. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στην ελληνική, γερμανική και αγγλική γλώσσα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.