Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συστημική ψυχιατρική: Η νοημοσύνη της ζωής
Συγγραφέας:   Νίκος Παρίτσης


Συστημική ψυχιατρική: Η νοημοσύνη της ζωής
Η δεύτερη έκδοση του συγγράμματος της Συστημικής Ψυχιατρικής του Καθηγητού Παρίτση από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒHΤΑ αποτελεί το συστημικό υπόβαθρο της Ψυχιατρικής Θεωρίας και Πρακτικής και περιλαμβάνει τις βασικές έννοιες της συστημικής σκέψης, οι οποίες όμως ταχέως συγκλίνουν για τον προσδιορισμό της έννοιας της νοημοσύνης και των νοημόνων συστημάτων. Νοημοσύνη είναι ιδιότητα που αναδύεται στο επίπεδο των ζωντανών συστημάτων. Στην ιεραρχία των ζωντανών συστημάτων, ο άνθρωπος κατέχει όχι απλώς την κορυφαία θέση, αλλά αποτελεί ιδιαιτέρα κατηγορία, στην οποία αναδύεται η ιδιότητα της ελλόγου νοημοσύνης.
Η Συστημική Ψυχιατρική, δεν ασχολείται μόνο με την ψυχοπαθολογία, αλλά και με την ψυχική υγεία και τη βελτίωση των ζωντανών συστημάτων, στην οποία ο συγγραφέας αφιερώνει ενδιαφέρουσες σκέψεις του. Υπενθυμίζει τη σημασία που έχει η επεξεργασία της αρίστης ποσότητας πληροφορίας, η οποία δεν προκαλεί ένταση, αλλά, μαζί με την αύξηση της ποικιλίας και της τάξης, οδηγεί στον μέγιστο βαθμό βελτίωσης του συστήματος και της ανάπτυξής του. Το βιβλίο του Καθηγητού Παρίτση είναι γραμμένο με απλό και εύληπτο τρόπο ώστε να μπορεί να διαβασθεί όχι μόνο από τους ειδικούς, αλλά και από το γενικό αναγνώστη που ενδιαφέρεται για τη συστημική θεωρία. Το βιβλίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές που εργάζονται σε ψυχιατρικές υπηρεσίες. Πολύτιμο δε αναμένεται να είναι ιδιαίτερα το τελευταίο μέρος της Συστημικής Ψυχιατρικής για τους συστημικούς θεραπευτές, οι οποίοι θα κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της συστημικής θεραπείας, ώστε να αποδίδουν ακόμη περισσότερο ως επιστήμονες και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της συστημικής ψυχοθεραπείας. Τέλος, το βιβλίο αυτό μπορεί να αποβεί χρήσιμο σε όσους εφαρμόζουν τη συστημική επιστήμη στην επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, για την καλύτερη κατανόηση και γνώση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

24χ17 εκ., 216 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
ISBN Set: 960-8071-58-5
ISBN13 Set: 978-960-8071-58-2
Ταξινόμιση DDC: 616.89 (Ψυχιατρική )
ISBN: 978-960-452-142-5
ISBN (10ψήφιο): 960-452-142-Χ
Βάρος: 0.461 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
28.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.