Η κοινωνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης
zoom in
44.52€ -10% 40.07€

Ο συλλογικός τόμος `Η Κοινωνική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης`, που παραδίδεται στο επιστημονικό και αναγνωστικό κοινό, έχει ως σκοπό την παροχή βασικών και ειδικών γνώσεων στο θέμα των Ευρωπαϊκών πολιτικών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, όπως ασκούνται σήμερα από τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συγγραφείς είναι έμπειροι και αναγνωρισμένοι επιστήμονες και ερευνητές στον τομέα τους. Πραγματεύονται τις επιμέρους θεματικές, όπως το θεσμικό πλαίσιο (Συνθήκες, Ανοιχτός Συντονισμός), τα όργανα (ΕΚΤ, Επιτροπή απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας) καθώς και τις ευρωπαϊκές πολιτικές απασχόλησης, ασφάλισης, υγείας, κοινωνικής ενσωμάτωσης, μετανάστευσης, εκπαίδευσης, την Εταιρική κοινωνική ευθύνη, την τοπική κοινωνική πολιτική, τα δίκτυα κ.λπ.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Τράντας (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Τράντας είναι διδάκτορας πολιτικής επιστήμης, ερευνητής στο ΙΣΤΑΜΕ και επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή. Έχει σπουδάσει στο Queens College του City University και έχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο με τίτλο διατριβής "Το κράτος στη θεωρία και πράξη του ΠΑΣΟΚ". Έχει εκδοθεί η εργασία του "Πολιτική και οικονομία τη δεκαετία του ΄80. Ανταγωνισμός ή συμπληρωματικότητα κράτους και κεφαλαίου;", στο βιβλίο "Οικονομία και πολιτική στη σύγχρονη Ελλάδα". Έχει εργαστεί επί μακρόν ως στέλεχος στο χώρο των εκδόσεων βιβλίου. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, κοινωνικής πολιτικής και ευρωπαϊκής διακυβέρνησης. Οι θεωρητικές του ενασχολήσεις προσεγγίζουν ζητήματα γεωγραφικών αναδιατάξεων και μεταλλαγών του κρατικού χώρου στο σύγχρονο καπιταλισμό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και υπόψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες αναφορικά με την κοινωνική πολιτική, την κοινωνία των πολιτών, τα Βαλκάνια, την Παλαιστίνη και την οικολογία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Σταμέλος (Συγγραφέας)

O Γιώργος Σταμέλος είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το πεδίο ερευνών του είναι η εκπαιδευτική πολιτική, οι ευρωπαϊκές πολιτικές δια βίου μάθησης με έμφαση στις πολιτικές ανώτατης εκπαίδευσης και η εκπαίδευση εκπαιδευτικών. Βιβλία και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Συντονίζει το Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο HepNet (http://hepnet.upatras.gr).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Καραμεσίνη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Καραμεσίνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών της Αθήνας, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1982. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία με υποτροφία του ΙΚΥ και απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα στις οικονομικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Παρίσι VII το 1992. Έχει δουλέψει ως δημόσια υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών και ως ερευνήτρια στο ΚΕΠΕ. Σήμερα είναι επίκουρη καθηγήτρια των οικονομικών της εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της επίσημης ομάδας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισότητα των φύλων στην απασχόληση. Το ερευνητικό της έργο και οι δημοσιεύσεις της πραγματεύονται θέματα βιομηχανικής αναδιάρθρωσης, ευελιξίας της αγοράς εργασίας, πολιτικής απασχόλησης και ισότητας ευκαιριών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τριαντάφυλλος Παπαφλωράτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαράλαμπος Οικονόμου (Συγγραφέας)

Ο Χαράλαμπος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το 1997 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο γνωστικό αντικείμενο της κοινωνικής και της πολιτικής υγείας. Διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει δημοσιεύσει στα ελληνικά και στα αγγλικά για ζητήματα πολιτικής και συστημάτων υγείας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Καρβούνης

Αντώνης Καρβούνης (Συγγραφέας)

O Αντώνης Καρβούνης γεννήθηκε το Μάιο του 1972 στον Πειραιά και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne (Μεγάλη Βρετανία), όπου υποστήριξε το 2002 τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο "An Analysis of the Labour Party’s Discourse on Europe, 1961-2000: A Matter of National Identity". Το 2003 αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Από το Νοέμβριο του 2003 εργάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Απόστολος Καψάλης (Συγγραφέας)

Ο Απόστολος Καψάλης (Αθήνα, 1975), είναι νομικός-εργατολόγος (DEA, Droit Social) και διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο αντικείμενο της Παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εργάζεται ως ερευνητής εργασιακών σχέσεων στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ενώ κατά την περίοδο Μαρτίου-Ιουλίου 2015 διατέλεσε Ειδικός Γραμματέας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Πολιτικά και επιστημονικά άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά, ελληνικά ή διεθνή περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους, στα γνωστικά πεδία των εργασιακών σχέσεων, του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, της μετανάστευσης, των διακρίσεων και του ρατσισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Ναγόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Ναγόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κοινωνιολογία και την κοινωνιογλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Α. Κουτρούκης (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη. Είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική ανάλυση, την οικονομική των επιχειρήσεων, τη δημόσια οικονομική και τη στατιστική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της Διεθνούς Ένωσης Εργασιακών Σχέσεων (IIRA). Εργάζεται ως σύμβουλος επενδύσεων (αμοιβαία κεφάλαια) στην Interamerican. Συνεργάζεται με τις εφημερίδες "Επενδυτής" και "Θεσσαλονίκη", καθώς και με τα περιοδικά "Δημόσιος Τομέας" και "Συνδικαλιστική Επιθεώρηση". Είναι ακόμη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Διαβουλεύσεων και Εργασιακών Μελετών (ΙΔΕΜ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άγγελος Στεργίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Βενιέρης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Βενιέρης σπούδασε οικονομικά και κοινωνική πολιτική. Υπήρξε μαθητής του αείμνηστου Brian Abel-Smith, κοντά στον οποίο έκανε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στο London School of Economics and Political Science (1984-1994). Είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει δημοσιεύσει κυρίως για θέματα κοινωνικής ασφάλειας, πολιτικής υγείας και ευρωπαϊκής κοινωνικής πολιτικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστίνα Καρακιουλάφη (Συγγραφέας)

Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Εργασίας, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Φερώνας (Συγγραφέας)

Ο Ανδρέας Φερώνας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει λάβει το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην Ανάλυση της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής από το Πανεπιστήμιο του Bath (υποτροφία Erasmus) και το διδακτορικό του δίπλωμα στην Κοινωνική Πολιτική από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (υποτροφία ΙΚΥ). Έχει διδάξει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2001-2004), έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας (2003-2008) και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (2008-2009) και έχει διατελέσει Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2004-2008). Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι ο συγγραφέας της μονογραφίας, "Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα: Έννοιες, αντιλήψεις, πολιτικές" (Εκδόσεις Σάκκουλα, 2004) και έχει συν-επιμεληθεί (μαζί με τον Χ. Οικονόμου) τον συλλογικό τόμο, "Οι Εκτός των Τειχών: Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός στις Σύγχρονες Κοινωνίες" (Εκδόσεις Διόνικος, 2006). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι επιστημονικές του δημοσιεύσεις εστιάζονται στα ζητήματα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική και στη συγκριτική κοινωνική πολιτική.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστόφορος Σκαμνάκης (Συγγραφέας)

Ο Χριστόφορος Σκαμνάκης έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Ως ερευνητής απασχολείται σε ερευνητικά προγράμματα στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, ως συνεργάτης του ΚΕΚΜΟΚΟΠ και άλλων ερευνητικών κέντρων. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Lancaster University στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Κοινωνικών Επιστημών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις πολιτικές κοινωνικής προστασίας όπως αυτές εξειδικεύονται -κατά κύριο λόγο- στο τοπικό επίπεδο και την υποεθνική διάσταση της κοινωνικής πολιτικής στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 2004 διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρίνα Αγγελάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
606
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.026 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση