Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προχωρημένες τεχνικές προγραμματισμού
(Πληροφορική και εκπαίδευση)

No Cover
Το παρόν βιβλίο με τίτλο "Προχωρημένες τεχνικές προγραμματισμού" έρχεται σαν συνέχεια του πρώτου μας βιβλίου "Εισαγωγή στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών", από τις εκδόσεις Μυρμιδόνες, και φιλοδοξεί να παρουσιάσει με απλό και κατανοητό τρόπο τους δύσκολους αλγορίθμους και τις τεχνικές προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται στον προγραμματισμό στατικών και δυναμικών δομών δεδομένων. Στο κεφάλαιο 1 περιγράφεται αναλυτικά ό τρόπος με τον οποίο μπορούμε να γράψουμε κώδικα, να τον μεταφράσουμε και να τον εκτελέσουμε στο προγραμματιστικό περιβάλλον του λειτουργικού συστήματος Unix. Στο κεφάλαιο 2 παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά και το συντακτικό της γλώσσας C++ με γλαφυρό και περιεκτικό τρόπο, ώστε ο αναγνώστης να κάνει πολύ σύντομα κτήμα του τα βασικά στοιχεία αυτής της γλώσσας και να είναι έτοιμος σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατανοήσει και να προγραμματίσει σε αυτό το περιβάλλον. Στο κεφάλαιο 3 διαπραγματευόμαστε σε προχωρημένο επίπεδο τον χειρισμό, την κλήση και το πέρασμα παραμέτρων στις συναρτήσεις. Στο κεφάλαιο 4 και 5 ασχολούμαστε με την αναδρομή (recursion) και τις δομές (structures). Στο κεφάλαιο 6 παρουσιάζουμε τον χειρισμό αρχείων δεδομένων, τόσο στην ANSI C όσο και στο αντικειμενοστραφές περιβάλλον της γλώσσας C++. Τούς βασικούς αλγόριθμους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις στατικές δομές δεδομένων (πίνακες), όπως τους αλγόριθμους ταξινόμησης και αναζήτησης, παρουσιάζουμε στο κεφάλαιο 7. Στο κεφάλαιο 8 παρουσιάζουμε τους πίνακες κατακερματισμού (hash tables) και τον χειρισμό συγκρούσεων σαν συνέχεια των αλγορίθμων ταξινόμησης και αναζήτησης του κεφαλαίου 7. Τέλος στο κεφάλαιο 9 και 10 παρουσιάζομε τις δυναμικές δομές δεδομένων (λίστες, στοίβες, ουρές, δένδρα, κλπ) καθώς και τις βασικές πράξεις και αλγορίθμους που χρησιμοποιούμε με τις δομές αυτές.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να εντρυφήσουν στις τεχνικές προγραμματισμού, στους σπουδαστές ΙΕΚ πληροφορικής, καθώς και στους φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ που θέλουν κάποιο σοβαρό επί πλέον βοήθημα για τα μαθήματα που διδάσκονται στις σχολές τους, όπως προγραμματιστικές τεχνικές και δομές δεδομένων.

290 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.307 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-99794-3-6
ISBN (10ψήφιο): 960-99794-3-2
Βάρος: 0.55 κιλά
Εκδότης: Μυρμιδόνες
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
27.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.03
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Φράγγος, Κωνσταντίνος Τ.
Ο Κωνσταντίνος Τ. Φράγγος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μαθηματικά και πληροφορική, ειδικεύθηκε στον ηλεκτρονικό αυτοματισμό και στη θεωρητική πληροφορική. Είναι διδάκτορας πληροφορικής (Στατιστικοί έλεγχοι στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα, 2005, με εποπτεύοντες καθηγητές τους Ιωάννη Μαΐστρο και Ευστάθιο Ζάχο). Διδάσκει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει διδάξει στην ΑΣΠΑΙΤΕ Αθηνών και στο ΤΕΙ Χαλκίδας. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: επεξεργασία φυσικής γλώσσας, τεχνητή νοημοσύνη και ανάπττυξη εφαρμογών λογισμικού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.