Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κινησιολογία III
(Η μηχανική και η παθομηχανική της ανθρώπινης κίνησης)
Συγγραφέας:   Carol A. Oatis


Κινησιολογία III

Η Κινησιολογία αποτελεί την επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη της κίνησης του ανθρωπίνου σώματος, η οποία βασίζεται στους νόμους της εμβιομηχανικής. Ως δυναμική επιστήμη εξελίσσεται διαρκώς, ενώ σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια για να υποστηρίξουν, να εμπλουτίσουν, ή να καταρρίψουν πεποιθήσεις και πρακτικές που εφαρμόζονται για δεκαετίες. Η πολυποίκιλη χρηστικότητα της Κινησιολογίας, από όλους τους επαγγελματικούς χώρους των επιστημών που ασχολούνται με την αποκατάσταση (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, σχεδιαστές ορθωτικών κ.λπ.) ή τη βελτιστοποίηση (επιστήμονες φυσικής αγωγής, χορευτές, ηθοποιοί κ.λπ.) της ανθρώπινης κίνησης, έχει οδηγήσει στην πολυδιάστατη προσέγγιση των αρχών και των εφαρμογών της. Παρόλα αυτά, τα σύγχρονα ελληνόγλωσσα συγγράμματα που υπάρχουν στη βιβλιογραφία είναι λιγοστά και προέρχονται από διάφορους χώρους, πλην της θεραπευτικής αποκατάστασης.

Η ελληνική έκδοση "Κινησιολογία: η μηχανική και η παθομηχανική της ανθρώπινης κίνησης" έρχεται για να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία στο αντικείμενο αυτό. Αποτελεί μία πλήρη προσέγγιση της σύγχρονης Κινησιολογίας, βασισμένη στα πιο σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα. Μοναδικό χαρακτηριστικό του βιβλίου αποτελεί η ανάλυση της παθομηχανικής κάθε άρθρωσης και κάθε μυός, η οποία έχει ως στόχο την προσέγγιση της Κινησιολογίας σε κλινικές εφαρμογές. Η παράθεση κλινικών συσχετισμών, επίσης βοηθά τον αναγνώστη στην εισαγωγή των εννοιών της Κινησιολογίας στην κλινική πρακτική.

Θεωρούμε ότι η "Κινησιολογία: η μηχανική και η παθομηχανική της ανθρώπινης κίνησης" αποτελεί ένα απαραίτητο εφόδιο για κάθε σπουδαστή που σχετίζεται με το χώρο της θεραπευτικής αποκατάστασης και έναν απαραίτητο οδηγό για κάθε κλινικό θεραπευτή.


29χ21 εκ., 260 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Πάτρα
Αριθμός τόμου: 3 από 3
ISBN Set: 960-9427-06-5
ISBN13 Set: 978-960-9427-06-7
Ταξινόμιση DDC: 574.1 (Φυσιολογία), 615.82 (Φυσικοθεραπεία)
Άλλα πρόσωπα: Ελένη Ρ. Λαγουδάκη (Μεταφραστής) , Ιωάννης Θ. Σταθόπουλος (Μεταφραστής) , Ιωάννης Θ. Σταθόπουλος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-9427-09-8
ISBN (10ψήφιο): 960-9427-09-Χ
Βάρος: 1.004 κιλά
Εκδότης: Gotsis Εκδόσεις
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
55.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

48.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Professor Department of Physical Therapy Arcadia University Glenside, Pennsylvania

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.