Στιχουργήματα του
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στιχουργήματα του "Μπαμπά Λάππα"

Αδαμάντιος Χ. Λάππας

18.00€ -10% 16.20€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606878534

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Καπόν

Ο Αδαμάντιος Χ. Λάππας ανήκει στην ευάριθμη χορεία των γεννημένων ποιητών, που αν και αυτοδίδακτος άφησε ένα άξιο λόγου έργο, που περιλαμβάνεται στα τετράδιά του τα οποία επεξεργάστηκε με συγκινητική αφοσίωση ο δισέγγονός το, ο διακεκριμένος καθηγητής της Ιατρικής, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.

Ο ίδιος, από το εκτεταμένο, ποικιλόμορφο υλικό, επέλεξε, για την παρούσα έκδοση την ποιητική παραγωγή που αποκαλύπτει "ένα πνεύμα ανήσυχο, μια προσωπικότητα ηφαιστειώδη, ευαισθησία επινοητική, μια σατυρική φλέβα ακένωτη και μια παθιασμένη αγάπη για την πατρίδα του και τους ανθρώπους της", όπως αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο καθηγητής Μιχάλης Ζ. Κοπιδάκης. Οι συνθέσεις του Αδαμάντιου Χ. Λάππα φανερώνουν τη στιχουργική του ευχέρεια, τον γλωσσικό του πλούτο και τη βαθιά, βιωματική γνώση της ηπειρώτικης παράδοσης. Σε ολόκληρη την έμμετρη αφήγηση είναι διάχυτη η ευτράπελη διάθεση, οι αμφισημίες, οι δηκτικές συνυποδηλώσεις εντυπωσιάζουν και τέρπουν τους αναγνώστες κάθε ηλικίας.

Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος

Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Έκανε τις βασικές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως αριστούχος φοιτητής και μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του (στρατιωτικό και αγροτικό) συνέχισε τις σπουδές του σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Αμερικής, στον τομέα της Εσωτερικής Παθολογίας και των Συστηματικών Αυτοάνοσων Νοσημάτων. Το 1980 επιστρέφει ως Καθηγητής Παθολογίας στη νεοσυσταθείσα Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου κατορθώνει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να θέσει το τμήμα του στο Διεθνή Επιστημονικό Χάρτη και να κάνει τα Γιάννενα πόλο έλξης ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα από όλη την Ελλάδα. Το 1993 εκλέγεται Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολλή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου επαναλαμβάνει το πείραμα με απόλυτη επιτυχία. Στόχος του καθηγητή Μουτσόπουλου ήταν και είναι η δημιουργία σωστών γιατρών μέσα από τη διαδικασία της εκπαίδευσης και της έρευνας. Αυτό έχει μεταφραστεί μέχρι σήμερα με περισσότερες από τετρακόσιες δημοσιεύσεις πρωτότυπης επιστημονικής έρευνας σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με πολλές διεθνείς διακρίσεις και με πλειάδα μαθητών του ιατρών, που επανδρώνουν τα νοσοκομεία, τις Ιατρικές Σχολές και τα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Εκτός από το καθαρά επιστημονικό έργο, ο Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος έχει γράψει εκλαϊκευμένα άρθρα για τους ασθενείς σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει εκθέσει τις απόψεις του σε θέματα οργάνωσης του συστήματος Υγείας, Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Ελλάδα.


Αδαμάντιος Χ. Λάππας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
135
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.397 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση