Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βασική θεματική διδακτικής
(Σημειώσεις σεμιναρίου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών)
Συγγραφέας:   Αντώνης Βεντούρης


Βασική θεματική διδακτικής
Το υλικό αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των συμμετεχόντων στα σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών των εκπαιδευτηρίων Δ. Μπόνια. Καλύπτουν βασικές θεματικές της διδακτικής, με πυρήνα τον προγραμματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την αξιολόγηση. Αφορούν εκπαιδευτικούς οποιασδήποτε ειδικότητας, καθώς οι πληροφορίες που παρατίθενται είναι εισαγωγικές.

Η διδακτική επιστήμη ασχολείται με την εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών που διευκολύνουν τη μαθησιακή διαδικασία και για το λόγο αυτό εστιάζει στις τρεις κύριες φάσεις της εκπαίδευσης, τον προγραμματισμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση. Ορισμένοι τη διαχωρίζουν πλήρως από την παιδαγωγική. Άλλοι θεωρούν πως αποτελεί κλάδο της, διακρίνοντας την παιδαγωγική επιστήμη σε θεωρητική και εφαρμοσμένη, με την τελευταία να ταυτίζεται με τη διδακτική1. Όποια άποψη και να ενστερνιστεί κανείς καταλήγει στο συμπέρασμα πως η διδακτική αποτελεί εφαρμοσμένη επιστήμη. Για το λόγο αυτό ο εκπαιδευτικός ή ο υποψήφιος εκπαιδευτικός που μελετά τις θεματικές της, δεν πρέπει να αποβλέπει κυρίως στην απόκτηση σχετικών γνώσεων αλλά στην απόκτηση δεξιοτήτων (μπορώ να κάνω).

Οι σημειώσεις θα χρησιμεύσουν λοιπόν μόνο σε εκείνους που θα έχουν τη διάθεση να πειραματιστούν εφαρμόζοντας τις προτάσεις που περιέχουν και προσαρμόζοντας τες στη δική τους εκπαιδευτική πραγματικότητα. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 192 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.07 (Παιδικές δραστηριότητες (Στοιχειώδης εκπαίδευση))
ISBN: 978-960-98193-9-8
ISBN (10ψήφιο): 960-98193-9-7
Βάρος: 0.412 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αντώνης Βεντούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο απέκτησε μεταπτυχιακό (ΜΑ) καθώς και διδακτορικό (PhD) δίπλωμα στη Διδακτική των Γλωσσών με θέμα: "Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το φοιτητή: πρόταση εργαλείου συλλογής πληροφοριών". Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα διδακτικής της Ιταλικής ως ξένης γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Perugia (Universita per Stranieri di Perugia) με υποτροφία του ίδιου Πανεπιστημίου. Από το 1996 έχει εργαστεί ως καθηγητής ιταλικής στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Πορτογαλίας και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αθήνας. Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής ιταλικής στο Διδασκαλείο των Γλωσσών του ΕΚΠΑ και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Ηλιούπολης. Επίσης από το 2000 διδάσκει διδακτική των γλωσσών σε Ιδιωτικό Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών της Αθήνας. Έχει δημοσιεύσει συνολικά τέσσερα βιβλία σχετικά με τη διδακτική και την παιδαγωγική επιστήμη και έξι άρθρα αναφορικά με τη διδακτική των γλωσσών σε επιστημονικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο. Παρήγαγε δύο πακέτα διδακτικού υλικού για την εκμάθηση της ιταλικής και της νέας ελληνικής γλώσσας αντίστοιχα, από Πορτογάλους μαθητές ηλικίας 15-17, για λογαριασμό του σχολείου ESPAMOL της πόλης Lagoa της Πορτογαλίας. Συμμετείχε ως ερευνητής στα Προγράμματα Lingua III και MED CAMPUS, ενώ από το 2002 έως το 2006 ορίστηκε αξιολογητής σε πέντε Προγράμματα Κατάρτισης Εκπαιδευτών του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, στα Πλαίσια του Ε.Π. "Υγεία και Πρόνοια 2004-2006".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.