Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιπλοκές και αποτυχίες εμφυτευμάτων
(Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης)

Επιπλοκές και αποτυχίες εμφυτευμάτων
Όλο και περισσότεροι οδοντίατροι -αλλά και ασθενείς- εμπιστεύονται τα οδοντικά εμφυτεύματα, με αποτέλεσμα o αριθμός των εμφυτευμάτων που τοποθετούνται σήμερα να είναι μεγαλύτερος από ποτέ άλλοτε. Οι ενδείξεις για την τοποθέτησή τους συνεχώς διευρύνονται, ενώ οι προοπτικές επιτυχίας όλο και αυξάνονται.

Εν μέσω αυτής της εμφυτευματολογικής "έκρηξης" οι συγγραφείς αυτού του συμβουλευτικού εγχειριδίου ασχολούνται στο πρώτο μέρος με τις αιτίες των εμφυτευματολογικών αποτυχιών, στο δεύτερο μέρος με τα νομικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη θεραπεία με εμφυτεύματα και στο τρίτο μέρος -το οποίο έχει γραφτεί μόνον για την ελληνική έκδοση- με την προσθετική επί εμφυτευμάτων, όπου παρατίθεται και άτλαντας κλινικών περιστατικών.Οι συγγραφείς παραθέτουν κριτήρια για την επιτυχία των οδοντικών εμφυτευμάτων και συμβουλές για την αποφυγή αποτυχιών. Σε αυτή τη βάση ερμηνεύουν τις γενικές αιτίες των αποτυχιών και ασχολούνται λεπτομερώς με τις πιθανές πηγές χειρουργικών και προσθετικών λαθών. Επικεντρώνονται επίσης στις επιπλοκές που μπορούν να δημιουργηθούν λόγω φλεγμονών και περιγράφουν, με βάση κλινικά παραδείγματα, πώς αντιμετωπίζονται ακραίες καταστάσεις.Αναφέρονται επίσης στα νομικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν κατά τη θεραπεία με εμφυτεύματα και έχουν σχεδιάσει έναν πρακτικό, σαφή και εφαρμόσιμο οδηγό για τη σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται κατά την ενημέρωση του ασθενούς, με ακριβή τεκμηρίωση και λεπτομερή περιγραφή του σχεδίου θεραπείας, προκειμένου να αποκλειστούν εκ των προτέρων πιθανές νομικές διεκδικήσεις.
Στο κεφάλαιο "Εισαγωγή στην προσθετική των εμφυτευμάτων" γίνεται αναφορά στα σύγχρονα δεδομένα των υλικών και του σχεδιασμού των εμφυτευμάτων, αναφορά στη σύγκλειση των επιεμφυτευματικών κατασκευών και ακολουθεί κλινικός και εργαστηριακός άτλαντας προσθετικών αποκαταστάσεων.


Σημείωση: Με την προσθήκη για την ελληνική έκδοση του αναπληρωτή καθηγητή Νίκου Καφούσια "Εισαγωγή στην Προσθετική των εμφυτευμάτων".

300 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 617.6 (Οδοντιατρική )
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Κ. Καφούσιας (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-89805-0-1
ISBN (10ψήφιο): 960-89805-0-Χ
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
78.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

68.64
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.