Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ακτινογραφία στην ενδοδοντία

Η ακτινογραφία στην ενδοδοντία
Το βιβλίο "Ακτινογραφία στην Ενδοδοντία" το έχουν συγγράψει ο καθηγητής Ενδοδοντολογίας του ΑΠΘ Θεόδωρος Λαμπριανίδης, ο επίκουρος καθηγητής Ενδοδοντολογίας του ΑΠΘ Ιωάννης Μολυβδάς και ο διδάκτορας Ενδοδοντολογίας του ίδιου Τμήματος Εμμανουήλ Μαζίνης.

Η ύλη του βιβλίου είναι ταξινομημένη σε έντεκα κεφάλαια. Στο πρώτο και δεύτερο κεφάλαιο δίνονται εισαγωγικά στοιχεία και παρουσιάζονται βασικά στοιχεία και τεχνικές ακτινογράφησης με ιδιαίτερη εφαρμογή στην Ενδοδοντία και συγχρόνως παρουσιάζονται όλα τα στοιχεία που πρέπει να αξιολογηθούν στην ακτινογραφία. Στο κεφάλαιο τρία που επιμελήθηκαν οι κ.κ. Μικρογεώργης και Λυρούδια, διδάκτορας Ενδοδοντολογίας του ΑΠΘ και αναπληρώτρια καθηγήτρια Ενδοδοντολογίας ΑΠΘ, αντίστοιχα, παρουσιάζονται και αξιολογούνται οι ψηφιακές ακτινογραφικές απεικονιστικές τεχνικές που εφαρμόζονται στη σύγχρονη ενδοδοντία. Στο κεφάλαιο τέσσερα, αφού παρουσιαστούν οι βασικές αρχές ορθής απεικόνισης και τα κριτήρια ποιότητας της ακτινογραφίας, αναπτύσσονται τα συνηθέστερα προβλήματα κατά τη λήψη, εμφάνιση και στερέωση των πλακιδίων. Στα κεφάλαια πέντε, έξι και επτά αναπτύσσεται διεξοδικά η συμβολή της ακτινογραφίας στη διάγνωση της κατάστασης οδοντικών και περιοδοντικών ιστών, τραυματικών βλαβών και η αξιολόγηση των ενδοδοντικών θεραπειών. Στα κεφάλαια οκτώ και εννέα αναπτύσσεται η συμβολή της ακτινογραφίας στην επιλογή του θεραπευτικού σχήματος και παρουσιάζεται αναλυτικά η συμβολή της σε όλα τα στάδια της συντηρητικής και της χειρουργικής ενδοδοντίας. Στο κεφάλαιο δέκα παρουσιάζεται η συμβολή της ακτινογραφίας στη διάγνωση και αντιμετώπιση ιατρογενών συμβαμάτων που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της ενδοδοντικής θεραπείας. Στο ενδέκατο κεφάλαιο, το τελευταίο, αναπτύσσονται τα ακτινογραφικά κριτήρια αξιολόγησης και η συμβολή της ακτινογραφίας στην αξιολόγηση του θεραπευτικού αποτελέσματος στην ενδοδοντία. Σε όλα τα κεφάλαια δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πλαισίωση-τεκμηρίωση του κειμένου με σχεδιαγράμματα, φωτογραφίες και ακτινογραφίες από χαρακτηριστικά κλινικά περιστατικά.

218 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 617.6 (Οδοντιατρική )
ISBN: 978-960-89805-1-8
ISBN (10ψήφιο): 960-89805-1-8
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
90.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

79.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.