Το κρασί της KGB
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το κρασί της KGB

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Paul Grote

15.90€ -26% 11.77€

Εδώ και πέντε χρόνια ο Μάρτιν Μπόνγκερς εργάζεται ως αμπελουργός στο Μπορντό. Μετά την επένδυση που έκανε αγοράζοντας νέους αμπελώνες, χρειάζεται επειγόντως χρήματα. Η πρόταση να αναζητήσει νέα οινοποιεία στη Ρουμανία για χάρη μιας εταιρείας επενδύσεων έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Στη Μαύρη Θάλασσα ανακαλύπτει ένα εξαιρετικό κρασί και αποφασίζει να αναζητήσει τα ίχνη της προέλευσής του, όταν η Σοφία, η υπάλληλος του Υπουργείου Γεωργίας που είχε προθυμοποιηθεί να τον βοηθήσει, σκοτώνεται σε αυτοκινητικό ατύχημα. Δολοφονία, όπως υποστηρίζει ο αδελφός της, ο Λουσιάν. Η Σοφία γνώριζε πολλά για τις δραστηριότητες πρώην πρακτόρων της Σεκιουριτάτε στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των άλλοτε κρατικών οινοποιείων. Το γεγονός ότι και άλλες μυστικές υπηρεσίες είναι μπλεγμένες σ` αυτό το παιχνίδι ο Μάρτιν Μπόνγκερς το αντιλαμβάνεται όταν είναι πια πολύ αργά για να κάνει πίσω...
Ένα μυθιστόρημα που θα ενθουσιάσει όχι μόνο τους φίλους των αστυνομικών ιστοριών αλλά και τους εραστές του καλού κρασιού.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αρετή Κοντογιώργη

Αρετή Κοντογιώργη (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1992. Σπούδασε Βυζαντινολογία, Νεοελληνική Φιλολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, όπου και εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου στο Αμβούργο, ενώ από το 1999 έως το 2001 συμμετείχε ως επιστημονική βοηθός στο γλωσσολογικό ερευνητικό πρόγραμμα "Επίπεδα ύφους και διγλωσσία στον ελληνικό πολιτισμικό χώρο των νεωτέρων χρόνων" που διεξάγεται στο Διεπιστημονικό Κέντρο Μελέτης της Πολυγλωσσίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Το 2001 εργάστηκε στο Ελληνικό Γραφείο Φραγκφούρτης της Οργανωτικής Επιτροπής "Φραγκφούρτη 2001", στο πλαίσιο της παρουσίας της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης. Από το 2002 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
493
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.744 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση