Άννα Σικελιανού: Ο έρωτας και το όνειρο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άννα Σικελιανού: Ο έρωτας και το όνειρο

Η ζωή της σαν μυθιστόρημα

Νίκος Κ. Κυριαζής

Κωνσταντίνος Ι. Γουργουλιάνης

1919, στον απόηχο του Μεγάλου Πολέμου: η Άννα Καμπανάρη, μια κοπέλα από αστική οικογένεια, σπάει τις συμβάσεις της καλής κοινωνίας και κάνει την επανάστασή της. Εγκαταλείπει το σπίτι της και την Αθήνα για να εργαστεί στο πρώτο ελληνικό σανατόριο, που έχει ιδρυθεί στο Πήλιο. Εκεί γίνεται κυρία της μοίρας της. Πλάι σε ανθρώπους που βιώνουν με αξιοπρέπεια την προσωπική τους περιπέτεια, ανακαλύπτει έναν καινούργιο κόσμο. Μαγεύεται από το φυσικό περιβάλλον, ενώ γοητεύεται από τον οραματιστή γιατρό Γιώργο Καραμάνη. Μαζί του ζει ένα μεγάλο ειδύλλιο, με μοναδικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Μέχρι που εισβάλλει στη ζωή της ο Άγγελος Σικελιανός, ο άντρας που θα την ολοκληρώσει ως άνθρωπο και ως γυναίκα, ο ποιητής που θα την ταξιδέψει στον έρωτα και στο όνειρο, αλλά και στις τύψεις και τις ενοχές.

Ένα μυθιστόρημα με στοιχεία βιογραφίας, ιστορίας, ιατρικής, ποίησης και μαρτυρίας, όχι μόνο γεγονότων, αλλά και παθών και συναισθημάτων. Μια ιστορία όπου η ίδια η φύση μετουσιώνεται σε ζωή. Ένας θριαμβικός ύμνος στην αγάπη, στον έρωτα, αλλά και στην ανθρώπινη θέληση.

"Ένα βιβλίο για τα στοργικά όνειρα και τον κένταυρο έρωτα, αυτόν που ο μισός ρεμβάζει με ανεπίγνωστη σοφία κι ο υπόλοιπος είναι άλογο που καλπάζει. Όλα αυτά βέβαια στο Πήλιο, αλλά και στο φως μιας άλλης θάλασσας κάποτε στη Σαλαμίνα. Θα το θυμάμαι".

(Ισίδωρος Ζουργός)

Νίκος Κ. Κυριαζής

Νίκος Κ. Κυριαζής (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Κυριαζής, γυιός του γνωστού συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων για το Βυζάντιο, Κώστα Κυριαζή, σπούδασε Οικονομικά και εκπόνησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Εργάστηκε ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Trier και Harvard, ως ειδικός για τα Νομισματικά στη Γενική Διεύθυνση Μελετών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, και ως γενικός γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και μυθιστορημάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Ι. Γουργουλιάνης

Κωνσταντίνος Ι. Γουργουλιάνης (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Ι. Γουργουλιάνης είναι Καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διετέλεσε Αντιπρύτανης και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1982. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα: "Η κατανομή των κυκλοφορούντων καρκινικών κυττάρων στα όργανα του ανοσολογικού μηχανισμού (πειραματική μελέτη σε επίμυες)", η οποία ολοκληρώθηκε το 1985 και βαθμολογήθηκε με άριστα. Απέκτησε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας το 1989. Συμμετείχε ως ερευνητής ή ως επιστημονικός υπεύθυνος σε 50 ερευνητικά προγράμματα, ενώ έχει επιβλέψει περισσότερες από 30 διδακτορικές διατριβές, οι 20 από τις οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών Εθνικών και Διεθνών Συνεδρίων, κριτής σε διεθνή ιατρικά επιστημονικά περιοδικά και μέλος εθνικών και διεθνών επιστημονικών ενώσεων. Έχει πραγματοποιήσει από το 1990 μέχρι σήμερα περίπου 350 δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά και άλλες 250 σε ελληνικά ιατρικά περιοδικά, ενώ έχει δημοσιεύσει 50 ειδικά άρθρα. Έχει 6.500 αναφορές στο έργο του. Βιβλία του διδάσκονται στις Ιατρικές Σχολές της χώρας μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον του αποτελεί η ιστορία της ιατρικής, η κοινωνική διάσταση της φυματίωσης και η μελέτη των επιδημιών στη χώρα μας. Τρία τουλάχιστον βιβλία του, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
174
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.276 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση