Όψεις κοινωνικής δυναμικής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Όψεις κοινωνικής δυναμικής

Μελέτες χαριστήριες στην καθηγήτρια Κούλα Κασιμάτη

Συλλογικό έργο

Πάρις Τσάρτας

Καίτη Αρώνη - Τσίχλη

40.00€ -30% 27.92€
Ο παρών συλλογικός τόμος είναι αφιερωμένος στην πολύπλευρη, πλούσια και σημαντική συμβολή της ομότιμης καθηγήτριας του Παντείου Κούλας Κασιμάτη στο χώρο των κοινωνικών επιστημών. Συνεργάτες από διάφορα στάδια της μακράς της ακαδημαϊκής πορείας, συνάδελφοι, μαθητές και φίλοι τιμούν την Κούλα Κασιμάτη, με τα κείμενα που συναπαρτίζουν τον τόμο αυτό, τόσο για τη συνεισφορά της στην έρευνα και τη διδασκαλία στο πεδίο της Κοινωνιολογίας και της Κοινωνικής Πολιτικής όσο και για την πολύτιμη παρακαταθήκη ακαδημαϊκών αξιών που απορρέει από την εν γένει παρουσία της στον ακαδημαϊκό (και δημόσιο) βίο. Τα κείμενα που περιλαμβάνει ο τόμος αφορούν κατεξοχήν θεματικές περιοχές που χαρακτηρίζουν τη μακροχρόνια ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα της Κούλας Κασιμάτη. Οι κύριες θεματικές ενότητες επικεντρώνονται σε ζητήματα γνώσης στο χώρο των κοινωνικών επιστημών, σε εμπειρικές διερευνήσεις της εισοδηματικής ανισότητας, της κοινωνικής στρωμάτωσης, της κοινωνικής κινητικότητας και της κοινωνικής ανάπτυξης, σε προσεγγίσεις επιμέρους πεδίων της κοινωνικής πολιτικής, καθώς επίσης και σε ζητήματα μετανάστευσης και εθνικών μειονοτήτων. Σε πολλά από τα θεματικά αυτά πεδία, το έργο της Κούλας Κασιμάτη προσφέρει ουσιαστικά σημεία αναφοράς και στέρεες βάσεις για περαιτέρω διερεύνηση και προβληματισμό. Ο τόμος αποτελείται από είκοσι τρία κείμενα τα οποία ομαδοποιούνται σε πέντε ενότητες (τέσσερις διακριτές θεματικές ενότητες και μία ενότητα "λοιπών θεμάτων΄).

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάρις Τσάρτας (Συγγραφέας)

Ο Πάρις Τσάρτας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει επίσης σε δύο μεταπτυχιακά τμήματα με ειδίκευση στον τουρισμό (Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Έχει δημοσιεύσει βιβλία, άρθρα και έρευνες σχετικές με τον τουρισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του τουρισμού, στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στα χαρακτηριστικά της τουριστικής απασχόλησης, στην κοινωνιολογία του τουρισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Καίτη Αρώνη - Τσίχλη

Καίτη Αρώνη - Τσίχλη (Συγγραφέας)

Η Καίτη Αρώνη-Τσίχλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μέση και Νεότερη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και στη Νεότερη Οικονομική και Κοινωνική Ιστορία στη Σορβόννη (Paris I) και στην Ecole de Hautes Etudes en Sciences Sociates στο Παρίσι. Είναι καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες γύρω από την συγκρότηση της νεοελληνικής κοινωνίας, τα κοινωνικά κινήματα και το αγροτικό ζήτημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Καραμεσίνη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Καραμεσίνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών της Αθήνας, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1982. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία με υποτροφία του ΙΚΥ και απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα στις οικονομικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Παρίσι VII το 1992. Έχει δουλέψει ως δημόσια υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών και ως ερευνήτρια στο ΚΕΠΕ. Σήμερα είναι επίκουρη καθηγήτρια των οικονομικών της εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της επίσημης ομάδας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισότητα των φύλων στην απασχόληση. Το ερευνητικό της έργο και οι δημοσιεύσεις της πραγματεύονται θέματα βιομηχανικής αναδιάρθρωσης, ευελιξίας της αγοράς εργασίας, πολιτικής απασχόλησης και ισότητας ευκαιριών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δήμητρα Γκέφου - Μαδιανού (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Ν. Υφαντόπουλος

Γιάννης Ν. Υφαντόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Νικολάου Υφαντόπουλος είναι καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής του Τομέα της Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο York της Αγγλίας στα Δημόσια Οικονομικά, Οικονομία της Κοινωνικής Ευημερίας και Οικονομία Υγείας, από όπου έλαβε το 1980 το διδακτορικό του δίπλωμα (D. Phil.) Διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας καθώς επίσης και Πρόεδρος του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού. Υπήρξε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και του Εθνικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας (ΕΟΚΦ). Ως επισκέπτης καθηγητής δίδαξε οικονομικά της υγείας και κοινωνική πολιτική στα Πανεπιστήμια Clark (Μασαχουσέτης ΗΠΑ), Tilburg (Ολλανδίας), Katholike University Leuven (Βελγίου), The Moscow School of Economics (Ρωσία), Ακαδημία Επιστημών της Σιβηρίας (Ρωσία). Εργάστηκε ωs εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Έχει εργαστεί, επίσης, ως ειδικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και έχει συμμετάσχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή της Π.Ο.Υ. για την διδασκαλία και την έρευνα των Οικονομικών της Υγείας διεθνώς. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις και αποστολές και συμμετέχει σε επιστημονικά προγράμματα του Ο.Ο.Σ.Α και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργασθεί με την V Γενική Διεύθυνση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την έκδοση του: Social Situation Report in Europe (2000, 2001, 2002, 2003). Επιπλέον στη συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται βιβλία από τα οποία τα πλέον πρόσφατα είναι: "Ο Προγραμματισμός του Τομέα Υγείας στην Ελλάδα, Οικονομικές και Κοινωνικές Διαστάσεις" (έκδοση Α & Β), "Ειδικά Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής", "Διαστάσεις της Φτώχειας στην Ελλάδα" (έκδοση Α & Β), "Blood Donorship and the Challenge of Aids in Greece, Medical and Economic Aspects", "Social Protection for Dependency in Old Age", "Η Κοινωνική Ασφάλιση του ΤΣΑΥ", "Disability and Social Exclusion in the European Union". Τέλος επιστημονικά άρθρα και μελέτες του έχουν εκδοθεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρώσικα, Ρουμανικά, Αζέρικα και στα Ελληνικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρίστος Παπαθεοδώρου (Συγγραφέας)

Ο Χρίστος Παπαθεοδώρου είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Διετέλεσε ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνική πολιτική στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Bath (MSc) και στο London School of Economics and Political Science (διδακτορικό και μεταδιδακτορική έρευνα). Τα ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του αφορούν θέματα πολιτικής οικονομίας της κοινωνικής πολιτικής, καθώς επίσης θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Σακαλάκη

Μαρία Σακαλάκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Σακαλάκη γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris 5 - Rene Descartes όπου υποστήριξε και τη Διδακτορική Διατριβή της. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια Rennes 2 και Paris 4- Sorbonne και συνεργάστηκε με το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS), με το Εργαστήριο Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paris 5, με το Groupe de Recherche et d΄ Analyse Societale en Psychologie Economique (Πανεπιστήμιο Paris 5) και με το εργαστήριο Lares του Πανεπιστημίου Rennes 2. Είναι καθηγήτρια στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου όπου διδάσκει από το 1993.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Ν. Αντωνοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Ν. Αντωνοπούλου είναι καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Διδάσκει κοινωνική θεωρία. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ιστορία αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Bermingham της Αγγλίας. Διατέλεσε επίτιμη ερευνήτρια στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Το έργο της ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει και τα ακόλουθα: "Θεωρία και ιδεολογία στη σκέψη των κλασσικών της κοινωνιολογίας", Αθήνα, Παπαζήσης, 1991, "Κοινωνική πράξη και υλισμός: Σπουδή στην κοινωνιολογία της γνώσης", Αθήνα, Αλεξάνδρεια, 2000.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Στρατηγάκη

Μαρία Στρατηγάκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Στρατηγάκη είναι επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει οικονομικά και κοινωνιολογία στην Ελλάδα και τη Γαλλία.Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα θέματα φύλου και κοινωνικής πολιτικής και στις δημόσιες πολιτικές για την ισότητα των φύλων. Εργάστηκε στη Μονάδα Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1991-1999) και ως Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (1999-2002). Είναι επιστημονική υπεύθυνη του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος EQUAPOL, για την ένταξη της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές σε οκτώ χώρες, και συμμετέχει σε διακρατικά ερευνητικά προγράμματα του Κέντρου Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΕ.Κ.ΜΟ.ΚΟ.Π.)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γρηγόρης Ι. Τσάλτας

Γρηγόρης Ι. Τσάλτας (Συγγραφέας)

Ο Γρηγόρης Ι. Τσάλτας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία. Το 1978 ανακηρύχθηκε διδάκτορας με το βαθμό άριστα, με θέμα διδακτορικής διατριβής: "La Grece et le droit de la mer", υπό την εποπτεία του καθηγητή και ακαδημαϊκού Rene Jean Dupuy. Το 1982 εξελέγη επιμελητής στην έδρα Διεθνούς Δικαίου στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε., το 1986 επίκουρος καθηγητής και το 1996 αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει σε πολλά ξένα πανεπιστήμια. Κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναπτυξιακών και Περιβαλλοντικών Μελετών, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Παν/μίου, Αντιπρόεδρος της Association Internationale du Droit de l΄Urbanisme. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων στο χώρο του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης, που κυκλοφορούν στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Θανοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Θανοπούλου είναι κοινωνιολόγος, Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας, του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σμαράγδα Ζαγκότση (Συγγραφέας)

Διδάκτορας Τουρισμού - Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Πετμετζίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Στρατηγάκη

Μαρία Στρατηγάκη (Επιμέλεια)

Η Μαρία Στρατηγάκη είναι επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει οικονομικά και κοινωνιολογία στην Ελλάδα και τη Γαλλία.Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα θέματα φύλου και κοινωνικής πολιτικής και στις δημόσιες πολιτικές για την ισότητα των φύλων. Εργάστηκε στη Μονάδα Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1991-1999) και ως Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (1999-2002). Είναι επιστημονική υπεύθυνη του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος EQUAPOL, για την ένταξη της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές σε οκτώ χώρες, και συμμετέχει σε διακρατικά ερευνητικά προγράμματα του Κέντρου Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΕ.Κ.ΜΟ.ΚΟ.Π.)

Μαρία Θανοπούλου (Επιμέλεια)

Η Μαρία Θανοπούλου είναι κοινωνιολόγος, Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας, του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

Μαρία Πετμετζίδου (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
557
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.139 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση