Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προσπελάσεις στην ορθοπαιδική χειρουργική

No Cover
Με μεγάλη μου χαρά προλογίζω την Ελληνική Έκδοση του βιβλίου "Προσπελάσεις" από τη σειρά "Βασικές Τεχνικές στην Ορθοπαιδική Χειρουργική". Η σειρά αυτή, με την πληρότητα και την ποιότητα των γνωστικών αντικειμένων των επιμέρους εκδόσεων της έχει μεγάλη απήχηση στην οικογένεια των Ορθοπαιδικών χειρουργών με την προσφορά γνώσεων και σύγχρονων τεχνικών. Το κλειδί για την επιτυχία των συγγραμμάτων της σειράς, είναι η μορφή και η οργάνωση, και η εμπειρία των εκδοτών και των συνεργατών τους οι οποίοι συνέβαλαν στη συγγραφή και επιμέλεια των επιμέρους κεφαλαίων με άριστη εξειδίκευση στο αντικείμενο τους και συναίσθηση για τη συνεχιζόμενη Ορθοπαιδική εκπαίδευση.

Με έμφαση στην προστασία των ιστών και την ατραυματική τεχνική, η ασφαλής χειρουργική εξαρτάται από τη γνώση της ανατομικής και των χειρουργικών τεχνικών, και τη δεξιότητα του χειρουργού. Η πρώτη ξενόγλωσση έκδοση του βιβλίου "Relevant Surgical Exposures" της σειράς "Master Techniques in Orthopaedic Surgery" έχει επιμεληθεί από το δάσκαλο και φίλο καθηγητή Ορθοπαιδικής στη Mayo Clinic Bernard F. Morrey και τον αγαπητό μου φοιτητή και τώρα ειδικευόμενο ορθοπαιδικό, Matthew Morrey. Η έκδοση αυτή δεν περιλαμβάνει όλες τις χειρουργικές προσπελάσεις, αλλά εξηγεί με άριστο, επιστημονικό και ανατομικό τρόπο τις συχνότερες και χρησιμότερες σύγχρονες, κλασσικές και ελάχιστα επεμβατικές ή περιορισμένες ορθοπαιδικές χειρουργικές προσπελάσεις σε σχέση με την τοπογραφική και τη χειρουργική ανατομική. Αυτό επιτυγχάνεται, όπωςπεριμένεικανείς σε παρόμοια συγγράμματα, με άφθονες, λεπτομερείς και επεξηγηματικές διεγχειρητικές εικόνες, εικόνες σε πτωματικά παρασκευάσματα και σχήματα. Η κάθε προσπέλαση εξηγείται σχετικά με την τοπογραφική ανατομική, τις ενδείξεις και αντενδείξεις, τον προεγχειρητικό σχεδιασμό και την τοποθέτηση του ασθενούς, περιγράφεται η τεχνική και η χειρουργική ανατομική, παρέχονται σχόλια και χρήσιμες τεχνικές συμβουλές, και συζητώνται οι επιπλοκές και τα αποτελέσματα μεγάλων σειρών με τη χρήση των αντίστοιχων προσπελάσεων.

Οι Έλληνες αναγνώστες οι οποίοι αναζητούν περιεκτικότητα γνώσεων, βιβλιογραφικές πηγές και αναφορές, οδηγίες και αρχές στις ορθοπαιδικές χειρουργικές προσπελάσεις είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουν από την εμπειρία των συγγραφέων οι οποίοι συνέβαλαν στη συγγραφή των επιμέρους κεφαλαίων του βιβλίου. Γνωρίζοντας τη σημασία της επιστημονικής συγγραφής, επισημαίνω την πολλαπλάσια δυσκολία της μετάφρασης και της σωστής και κατανοητής απόδοσης των εννοιών και των επιστημονικών όρων. Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να συγχαρώ για την προσφορά του παρόντος συγγράμματος στην Ελληνική Βιβλιογραφία το συνεργάτη μου, ορθοπαιδικό χειρουργό Ανδρέα Μαυρογένη για την επιμέλεια και την ποιότητα της επιστημονικής εργασίας, καθώς επίσης και τις "Ιατρικές Εκδόσεις Κωνσταντάρας" για την άψογη συνεργασία και την άριστη ποιότητα της έκδοσης.

(από τον πρόλογο του Παναγιώτη Ι. Παπαγγελόπουλου, αναπληρωτή Καθηγητή Ορθοπαιδικής
της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ")


Σημείωση: Πρόλογος: Παναγιώτης Ι. Παπαγγελόπουλος..

29χ22 εκ., 355 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βασικές Τεχνικές στην Ορθοπαιδική Χειρουργική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 617.3 (Ορθοπεδική), 617 (Χειρουργική)
Άλλα πρόσωπα: Milan Kundera , Bernard F. Morrey (Επιμελητής) , Matthew C. Morrey (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-6802-09-6
ISBN (10ψήφιο): 960-6802-09-4
Βάρος: 1.542 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
266.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

236.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.