Ποιητικές εμμονές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ποιητικές εμμονές

Επτά ποιήτριες συνομιλούν για την ποίηση

Συλλογικό έργο

Θέτη Χορτιάτη

Παυλίνα Παμπούδη

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θέτη Χορτιάτη

Θέτη Χορτιάτη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκετο 1929 στη Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί μόνιμα. Έχει εκδόσει 18 βιβλία, 3 ποιητικά για μεγάλους, ένα μυθιστόρημα για μεγάλους και 14 βιβλία για παιδιά, απ΄ αυτά τα 6 έχουν βραβευτεί, 3 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και 3 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, και τελευταία (1997) τιμήθηκε από τον Κ.Ε.Π.Β. με το "Βραβείο της Πηνελόπη Δέλτα" για την προσφορά του έργου της. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές". Ποιήματά της έχουν περιληφθεί σε αναγνωστικά του Δημοτικού. Αρκετές δεκάδες άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον ημερίσιο και περιοδικό τύπο. Έργα της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες, έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και έχουν παιχτεί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Θεατρικά της έργα έχουν ανεβαστεί πολλές φορές από σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους. Έχει μιλήσει σε Παιδαγωγικά Τμήματα Πανεπιστημίων, σε Σεμινάρια Εκπαιδευτικών, ΣΕΛΔΕ, ΠΕΚ, και σε πολλά πολιτιστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παυλίνα Παμπούδη

Παυλίνα Παμπούδη (Συγγραφέας)

Η Παυλίνα Παμπούδη είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ΑΣΚΤ και στο κολέγιο Byam Shaw School of Art του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 5 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, έχει γράψει αρκετά σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Συγγραφέων και έχει την αρχισυνταξία του ηλεκτρονικού περιοδικού λόγου και τέχνης Περί ου, www.periou.gr


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου

Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Κάρπαθο. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δούλεψε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Με υποτροφία του ΙΚΥ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές. Πήρε δίπλωμα στην ειδίκευση "Διδακτική Γλώσσας-Λογοτεχνία" και ακολούθως εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην παιδική λογοτεχνία. Από το 2003 μέχρι το 2013 εργάστηκε ως σχολική σύμβουλος φιλολόγων στον Πειραιά. Επίσης δίδαξε Παιδική Λογοτεχνία στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εκδώσει 30 λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά, νέους και ενήλικους και ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας που έγραψε (2006) τα Νέα Ανθολόγια Λογοτεχνίας για την Α΄ και Β΄ γυμνασίου. Το βιβλίο της "Και οι κακοί έχουον ψυχή", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει μεταφραστεί στα γερμανικά και ήταν στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων(2004). Με βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς έχει τιμηθεί η ποιητική της συλλογή "Μικρές πυγολαμπίδες", και με έπαινο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το μυθιστόρημα "Το παιδί της καρδιάς". Έχει τιμηθεί επίσης με το Βραβείο του ΚΕΒΠ "Για τον ΄Ελληνα Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" και έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων για ενηλίκους Χαρακιά στη μνήμη. Είναι περήφανη μαμά της Ειρήνας, του Γιάννη και της Μαρίνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Μαμαλίγκα

Μαρία Μαμαλίγκα (Συγγραφέας)

Η Μαρία Μαμαλίγκα γεννήθηκε στη Ρόδο το 1960. Σπούδασε Χημεία και Διδακτική της Χημείας στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στη Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει κάνει επιστημονικές και γλωσσικές επιμέλειες βιβλίων. Έχει οργανώσει λογοτεχνικά και επιστημονικά συμπόσια. Έχει μεταφράσει βιβλία από τα αγγλικά στα ελληνικά. Άρθρα της, κριτικές, διηγήματα και ποιήματα, έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο τύπο, σε ανθολογίες, σε καλλιτεχνικά και σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Oργανωτικής Επιτροπής του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Σύμης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ντίνα Χατζηνικολάου

Ντίνα Χατζηνικολάου (Συγγραφέας)

Η Ντίνα Χατζηνικολάου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τη μουσική και την παιδική λογοτεχνία - ιδιαίτερα με την ποίηση. Έγραψε τραγούδια που κυκλοφόρησαν σε δίσκους, μουσική σε παιδικό θεατρικό έργο που παίχτηκε στη Θεσσαλονίκη και τη μουσική στο γνωστό παραμύθι της Άλκης Γουλιμή "Η Γαλαζούλα". Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες, σε αναγνωστικά του Δημοτικού και σε διάφορα άλλα βιβλία και λογοτεχνικά περιοδικά. Για το σύνολο του έργου της τιμήθηκε με το βραβείο "Πηνελόπη Δέλτα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Παντελοδήμου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Καίτη Σταθούλη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τασούλα Δ. Τσιλιμένη

Τασούλα Δ. Τσιλιμένη (Επιμέλεια)

Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο οποίο διδάσκει θέματα Παιδικής-Εφηβικής Λογοτεχνίας, Αφήγηση και Μυθοπλασία-Δημιουργική Γραφή κειμένων βραχείας φόρμας. Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα έγκριτα περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους. Είναι διευθύντρια του ηλεκτρονικού περιοδικού "Κείμενα για τη μελέτη της Παιδικής Λογοτεχνίας" (www.keimena.ece.uth.gr) και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές". Ασχολείται επίσης με την κριτική βιβλίων. Εκτός από άρθρα, μελετήματα και βιβλία για τη θεωρία και τη διδακτική της Παιδικής Λογοτεχνίας, γράφει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά. Διηγήματα και μικρές ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και σε έντυπα, όπως το ηλεκτρονικό περιοδικό "Ο Αναγνώστης", η εφημερίδα "Ελευθερία" και άλλα. Βιβλία της έχουν μπει στη βραχεία λίστα του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ενώ το βιβλίο της "Ο κύριος Μπου" έχει τιμηθεί με το Βραβείο Εικονογράφησης του ίδιου φορέα.

Τόπος Έκδοσης:
Βόλος
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Απροσδιόριστο δέσιμο
Σελίδες:
119
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση