Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φράκταλ
(Τα μαθηματικά όντα που ερμηνεύουν τον κόσμο)
Συγγραφέας:   Θεόδωρος Κ. Βεργίδης


Φράκταλ

Το βιβλίο αυτό ασχολείται με ένα αντικείμενο ελάχιστα γνωστό στους καθηγητές μαθηματικών και παντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό, τα Φράκταλ. Έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν έτσι ώστε, να γίνουν κατανοητά και να φανεί ότι έχουν πολλά χαρακτηριστικά, τόσο παιδαγωγικά όσο και πρακτικά σε σύγχρονες εφαρμογές που τα καθιστούν ελκυστικά, ενδιαφέροντα και χρήσιμα, ώστε ίσως κάποτε στο μέλλον να διδαχθούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό μπορεί να διαβαστεί και από μη μαθηματικούς, λόγω της αισθητικής απήχησης, των "εξωτικών" σχημάτων και μορφών και των παράξενων ιδιοτήτων που παρουσιάζουν τα Φράκταλ, αλλά κυρίως, γιατί αυτά τα "εξωγήινα" όντα, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αυτό φαίνεται αν ανατρέξουμε στις σημαντικότερες εφαρμογές των Φράκταλ στον σύγχρονο κόσμο που αναφέρονται στο 6ο Κεφάλαιο π.χ. στην Ιατρική, Βιολογία, Τέχνη, Αστρονομία, Η/Υ, Γεωλογία και Μουσική.
Οι τόσες πολλές και σημαντικότατες εφαρμογές τους, εκτός από την ωφέλεια στην ανθρωπότητα, προσθέτουν και μίαακόμη απάντηση στο "αιώνιο" ερώτημα των μαθητών και όχι μόνο: "Πού χρειάζονται τα Μαθηματικά;".


24χ16 εκ., 120 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Καβάλα
Ταξινόμιση DDC: 510 (Μαθηματικά)
ISBN: 978-960-932368-0
ISBN (10ψήφιο): 960-932368-5
Βάρος: 0.225 κιλά
Εκδότης: Ξυράφι
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Θεόδωρος Βεργίδης γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη (Πράβι) το 1949, όπου και τελείωσε με άριστα το Γυμνάσιο. Είναι πτυχιούχος του μαθηματικού τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ. Συμπλήρωσε τις σπουδές του το 2010 στο ίδιο τμήμα παίρνοντας Μεταπτυχιακό (M.Sc.) στα Θεωρητικά Μαθηματικά με θέμα πτυχιακής εργασίας "Φράκταλ και Χάος στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση". Μετά από 5 χρόνια στην ιδιωτική και 27 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, υπηρετεί τα τελευταία 5 χρόνια σαν Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. υπεύθυνος για τα σχολεία των νομών Καβάλας και Δράμας με έδρα την Καβάλα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.