Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρθρίτιδες
(Διάγνωση και θεραπεία)

Αρθρίτιδες
Η διάγνωση και η θεραπεία αποτελούν την πεμπτουσία της ιατρικής σε όλες τις κλινικές ειδικότητες. Η αρθρίτιδα είναι ένα πολύ κοινό νόσημα το οποίο ταλαιπωρεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Το παρόν βιβλίο είναι ένα βοήθημα για νέους συναδέλφους και φοιτητές. Στην σημερινή εποχή, η μεγάλη πρόοδος που συντελείται σε όλους τους τομείς της ιατρικής και της έρευνας έχει οδηγήσει σε μεγάλη διόγκωση των γνώσεων γύρω από το θέμα αυτό. Σκοπός του συγγραφέα ήταν η έκδοση ενός βιβλίου που να περιλαμβάνει συγκεντρωμένα και με μεθοδικό τρόπο το μεγαλύτερο φάσμα των γνώσεων που υπάρχουν μέχρι σήμερα γύρω από την διάγνωση και θεραπεία των αρθρίτιδων, έτσι ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών αναγκών. Καταβλήθηκε προσπάθεια στο να επικεντρώνεται στις κυριότερες, από πρακτικής πλευράς, γνώσεις χωρίς όμως η τακτική αυτή να αποβαίνει σε βάρος της επιστημονικής ακρίβειας.

Το περιεχόμενο του βιβλίου προσπαθεί να καλύψει το κομμάτι της διάγνωσης και θεραπείας των αρθρίτιδων με μεγαλύτερη έμφαση στην οστεοαρθρίτιδα. Στόχος του είναι να δώσει στους νέους ιατρούς και στους φοιτητές τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το πραγματικό πρόβλημα του ασθενούς, από κλινικής πλευράς, συζητώντας ορθολογιστικά τις διαγνωστικές πιθανότητες έτσι ώστε να μπορεί να δώσει σωστές και αποδεκτές θεραπευτικές λύσεις. Επιπλέον, ένας δεύτερος στόχος, αλλά και επιθυμία του συγγραφέα, είναι να δώσει ερεθίσματα για προβληματισμό επί πρακτικών και επιστημονικών θεμάτων γύρω από τη νόσο, έτσι ώστε να οδηγηθεί σε σωστή κατεύθυνση η έρευνα και όχι προς άσκοπα μονοπάτια που αποπροσανατολίζουν και δημιουργούν σύγχυση. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

23χ17 εκ., 196 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.722 (Αρθρίτιδα)
Άλλα πρόσωπα: Νικόλαος Ευσταθόπουλος (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-6802-13-3
ISBN (10ψήφιο): 960-6802-13-2
Βάρος: 0.448 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
60.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

53.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Γιαννούδης είναι καθηγητής, Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Leeds της Μεγάλης Βρετανίας,

Ο Αναστάσιος Δ. Κανελλόπουλος είναι Λέκτορας της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δημήτριος Στυλ. Κορρές είναι καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Ιωάννης Λαζαρέττος είναι επιστημονικός συνεργάτης της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Ιωάννης Μαρής είναι επιμελητής της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Εμμανουήλ Β. Μπριλάκης είναι ορθοπεδικός της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Βασίλειος Σ. Νικολάου είναι ορθοπαιδικός της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Φραγκίσκος Ν. Ξυπνητός είναι ορθοπεδικός της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Κώστας Παπακωστίδης είναι Επιμελητής της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γενικού Νοσκομείου Ιωαννίνων "Χατζηκώστα".

Ο Γεώργιος Σάπκας είναι αναπληρωτής καθηγητής της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Ευστάθιος Θ. Χρονόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.