Αφιέρωμα μνήμης στη Γιώτα Κραβαρίτου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αφιέρωμα μνήμης στη Γιώτα Κραβαρίτου

Συλλογικό έργο

34.00€ -10% 30.60€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604457793

  • Κατηγορίες:

    Νομική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Σάκκουλας Εκδόσεις Α.Ε.

Οι μελέτες του τόμου καλύπτουν πτυχές της πολύπλευρης επιστημονικής δραστηριότητας και προσωπικότητας της Γιώτας Κραβαρίτου: το Δίκαιο, την Εργασία, το Φύλο και την Ψυχολογία. Τους επιστημονικούς τομείς που αγάπησε και καλλιέργησε επιστημονικά με την προσωπική της εργασία και έρευνα. Το Εργατικό Δίκαιο ήταν η πρώτη της επιλογή. Αργότερα όταν βρέθηκε στο Νανσύ και στις Βρυξέλλες το συνδύασε με το Ευρωπαϊκό, για να καταλήξει στο Συγκριτικό και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο, που δεν εγκατέλειψε ποτέ της, ακόμη και όταν στην Φλωρεντία, πρώτη γυναίκα καθηγήτρια, ασχολήθηκε διδακτικά και ερευνητικά με τις σπουδές για το Φύλο.
Κλήθηκαν να συμμετάσχουν με συμβολές στο Αφιέρωμα και ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στην πρόσκληση όσοι την γνώρισαν, συνεργάστηκαν μαζί της, μαθήτευσαν κοντά της, συμμερίστηκαν τις ιδέες της και αναγνώριζαν τους αγώνες της για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των γυναικών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Για την προσωπικότητά της έγραψαν οι Καραγιάννη Μαρία, Δεληγιάννη-Δημητράκου Χριστίνα, Κώνστα Άννα-Μαρία, Τσεκούρας Κωνσταντίνος
Για το Δίκαιο οι Αποστολίδης Χαράλαμπος, Γραμματικάκη-Αλεξίου Αναστασία, Δεληγιάννη-Δημητράκου Χριστίνα, Κούρτης Βασίλειος, Λέντζης Δημοσθένης, Μουσταΐρα Ελίνα, Παπασιώπη-Πασιά Ζωή, Παπαστυλιανός Χρήστος, Πιτσάκης Κωνσταντίνος, Πιτσελά Αγγελική, Συμεωνίδου-Καστανίδου Ελισάβετ, Τσούρκα-Παπαστάθη Δέσποινα, Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος.
Για την Εργασία οι Δούκα Βικτωρία, Ζερδελής Δημήτριος, Παπαδημητρίου Ζήσης, Στεργίου Άγγελος, Τραυλός-Τζανετάτος Δημήτρης.
Για το Φύλο οι Αρχιμανδρίτου Μαρία, Γκιζάρη Άννα - Δήμητρα Μάνου, Δούκα-Καμπίτογλου Αικατερίνη,
Καδηγιαννάκη Ζηνοβία, Καλτσόγια-Τουρναβίτη Νίκη, Καμτσίδου Ιφιγένεια, Κοντόγιωργα-Θεοχαροπούλου Δήμητρα, Κοτζάμπαση Αθηνά, Κώνστα Άννα-Μαρία, Λαδά Σάσα, Μένου Αλεξάνδρα, Μουρατίδου Σοφία, Παπαζήση Θεοφανώ.
Για την Ψυχή οι Αμπατζόγλου Γρηγόρης, Βέλτσος Γιώργος, Δόϊκος Παναγιώτης, Παπαληγούρα Ζαΐρα, Τζαβάρας Θανάσης, Χαρίτου-Φατούρου Μίκα.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Ν. Μανιτάκης

Αντώνης Ν. Μανιτάκης (Επιμέλεια)

Ο Αντώνης Μανιτάκης γεννήθηκε, (1944) μεγάλωσε και σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, εξελέγη, το 1982, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και διδάσκει έκτοτε τα μαθήματα του Συνταγματικού Δικαίου και της Πολιτειολογίας. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Μονπελιέ, του Παρισιού VIII, της Ρώμης και έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις Η.Π.Α. Έχει ακόμη ασκήσει καθήκοντα αναπληρωτή Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1997-1999) και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του Ευρπωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Είναι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της Ένωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Β. Κούρτης (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
610
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.265 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση