Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο ρόλος της καινοτομίας στην εκπαίδευση: Σχολικές καινοτομίες
(Προτάσεις για την εισαγωγή και εφαρμογή σχολικών καινοτομιών στο Πρόγραμμα Σπουδών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης)
Συγγραφέας:   Ελένη Χ. Καρυδά


No Cover
Το παρόν σύγγραμμα έχει ως βασικό σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα της εισαγωγής και εφαρμογής Εκπαιδευτικών Καινοτομιών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Για το σκοπό αυτό περιγράφει διεξοδικά τους λόγους της αναγκαιότητας εισαγωγής Σχολικών Καινοτομιών στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη, καθώς επίσης και τα βασικά πλεονεκτήματα που απορρέουν από την εφαρμογή τους. Συνάμα, αναφέρεται στους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς θεσμούς στη χώρα μας, που υποστηρίζουν την εισαγωγή των Σχολικών Καινοτομιών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος, τονίζεται η σημασία και ο ρόλος των εθνικών αλλά και παγκόσμιων φορέων, υπηρεσιών και οργανισμών, που υποστηρίζουν την ένταξη Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, είτε στο πλαίσιο της διδασκαλίας ποικίλων γνωστικών αντικειμένων, είτε στο πλαίσιο υλοποίησης Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.


Περιεχόμενα:

Πρόλογος
Εισαγωγή

Κεφάλαιο 1ο: Ευρωπαϊκή προοπτική και καινοτομία
Κεφάλαιο 2ο: Ο ρόλος της καινοτομίας στην εκπαίδευση
Κεφάλαιο 3ο: Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Κεφάλαιο 4ο: Παραδείγματα Σχολικών Καινοτομιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Κεφάλαιο 5ο: Διαδικασία ανάπτυξης καινοτόμων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Ενδεικτική Βιβλιογραφία

24χ17 εκ., 116 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-93-2611-7
ISBN (10ψήφιο): 960-93-2611-0
Βάρος: 0.32 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
12.40
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.16
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ελένη Χ. Καρυδά είναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης και συγγραφέας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές (M.Ed. Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική, Ph.D. Διδακτική Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Έχει ασχοληθεί θεωρητικά και ερευνητικά με θέματα που αφορούν το περιεχόμενο και το πλαίσιο της διδασκαλίας, με εστίαση στη διδακτική μεθοδολογία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Στα πλαίσια των επιστημονικών δραστηριοτήτων της έχει εκδώσει τα συγγράμματα: Σχεδιασμός και Υλοποίηση Σχολικών Δραστηριοτήτων, εκδ. Π. Κυριακίδη Α.Ε., Αθήνα, 2006, Τα Χαϊκού στο Σχολείο: η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μέσα από την ποίηση, εκδ. Χρήστος Ε. Δαρδανός, Αθήνα, 2006.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.