Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύγχρονη οικονομική
(Θέματα και μέθοδοι οικονομικής ανάλυσης)
Συγγραφείς:   William Scarth, Θωμάς Μούτος,


Offer
Η εκμάθηση της οικονομικής επιστήμης συνήθως θεωρείται δύσκολη λόγω της πολυπλοκότητας των εννοιών που πραγματεύεται. Το βιβλίο αυτό υιοθετεί την άποψη ότι οι σπουδαστές θα μπορέσουν να κατανοήσουν το δομή της οικονομικής επιστήμης αν μόνο οι θεμελιώδεις αρχές της παρουσιασθούν σαφώς και λεπτομερώς αντί της συνήθους επιδερμικής παρουσίασης πολλών εννοιών. Το βιβλίο καλύπτει μόνο εκείνες τις έννοιες που είναι απολύτως απαραίτητες για την κατανόηση του τρόπου σκέψης των οικονομολόγων και των βασικών θεμάτων οικονομικής πολιτικής. Στο βιβλίο αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας των σύγχρονων οικονομιών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατανόηση του τι μπορεί να κάνει καλά το σύστημα της αγοράς και τι όχι, και του τρόπου σχεδιασμού της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η σύγκρουση μεταξύ ισότητας και αποτελεσματικότητας.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος (μικροοικονομική) καλύπτονται θέματα όπως προσφορά και ζήτηση, ατελής ανταγωνισμός, εξωτερικότητες, διανομή του εισοδήματος και ελεύθερο εμπόριο. Στο δεύτερο μέρος (μακροοικονομική) καλύπτονται θέματα όπως ανάπτυξη, ανεργία, πληθωρισμός, δημόσιο χρέος και σταθεροποιητική πολιτική.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του βιβλίου είναι ότι σε αντίθεση με τα συνηθισμένα εγχειρίδια των 1000 και πλέον σελίδων, η "Σύγχρονη Οικονομική" σε τριακόσιες σελίδες παρέχει μια αυστηρή και περιεκτική εξήγηση του τρόπου με τον οποίο η οικονομική ανάλυση μπορεί να διαφωτίσει στην κατανόηση των σύγχρονων οικονομικών προβλημάτων.

24χ17 εκ., 314 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία )
Άλλα πρόσωπα: Θεόδωρος Π. Λιανός (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-01-1398-3
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1398-Χ
Βάρος: 0.663 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
28.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο William Scarth έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, σχετικά με τις πολιτικές σταθεροποίησης που αντιμετωπίζουν οι μικρές ανοικτές οικονομίες, τον αποπληθωρισμό, τη μείωση του ελλείμματος, τα προβλήματα μη μοναδικότητας και τις επιδράσεις των θεσμικών αλλαγών στα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά σταθεροποίησης της μακροοικονομίας. Είναι συγγραφέας διδακτικών βιβλίων σε εισαγωγικό επίπεδο (μόνος του και σε συνεργασία με τον William Baumol και τον Alan Blinder) και σε ενδιάμεσο επίπεδο (με τον Greg Mankiw). Πέρα από την έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο McMaster και σε άλλα πανεπιστήμια στον Καναδά, την Αγγλία και την Αυστραλία, ο καθηγητής Scarth είναι Συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Ινστιτούτο C.D. Howe, το κορυφαίο μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο μελετών πολιτικής του Καναδά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.