Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιχειρηματικότητα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Offer
Η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας αποτελούν πλέον βασικούς πυλώνες της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ και στα κράτη-μέλη της.

Το βιβλίο "Επιχειρηματικότητα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις" παρέχει μια συνδυαστική, ολοκληρωμένη και συγχρόνως καινοτομική μορφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικότητας, συνεξετάζονται στοιχεία οικονομικής θεωρίας, διοίκησης των επιχειρήσεων, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, "δημογραφίας των επιχειρήσεων" τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Την ύλη συμπληρώνουν τρία κεφάλαια, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα, για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την πολιτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ και στη χώρα μας.


Σημείωση: Εισαγωγή: Ι. Χασσίδ, Ειρ. Φαφαλιού.

24χ17 εκ., 798 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Business / Management
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων)
Άλλα πρόσωπα: Ιωσήφ Χασσίδ (Επιμελητής) , Ειρήνη Φαφαλιού (Επιμελητής) , Γιάννης Σιδέρης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-218-740-1
ISBN (10ψήφιο): 960-218-740-9
Βάρος: 1.324 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
59.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Francis J. Greene είναι επίκουρος καθηγητής στο Κέντρο Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων του Warwick Business School της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο David J. Storey είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Sussex. Το 2010 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Αξιωματικού του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΟΒΕ) για το έργο του στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Φαφαλιού, Ειρήνη
Η Ειρήνη Φαφαλιού είναι Λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Διδάσκει επί 15ετία το μάθημα της Βιομηχανικής Οργάνωσης στο ίδιο Πανεπιστήμιο και έχει ασχοληθεί με θέματα πολιτικής για τις επιχειρήσεις με έμφαση στις μικρομεσαίες, καθώς και θέματα διαχείρισης της επιχειρηματικής καινοτομίας, της επιχειρηματικής ηθικής και της αναδιάρθρωσης της εργασιακής διαδικασίας. Πήρε το πρώτο της πτυχίο σε Διοίκηση Επιχειρήσεων από την ΑΒΣΘ (νυν Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών), και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και στις Εργασιακές Σχέσεις στην Αγγλία στο University of Manchester (UMIST). Έλαβε το διδακτορικό της (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο του Leicester, στην Αγγλία (ειδίκευση στα Οικονομικά των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων). Από το 1997 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια και workshops.

Χασσίδ, Ιωσήφ
Ο Ιωσήφ Χασσίδ είναι καθηγητής βιομηχανικής οικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και το Πανεπιστήμιο του Manchester, απ΄ όπου έλαβε το Διδακτορικό του το 1976. Δίδαξε στην ΑΣΟΕΕ (1977-1988) και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), όπου ίδρυσε τη Μονάδα Βιομηχανικών Κλαδικών Ερευνών και Ενημέρωσης. Δημοσίευσε πολλές μελέτες και μονογραφίες, κυρίως για θέματα Βιομηχανικής, Οικονομικής, Επιχειρηματικής Στρατηγικής, Ξένων Επενδύσεων, Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων και Εκπαίδευσης Κατάρτισης, σχέσεων Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βιομηχανικής Πολιτικής. Άρθρα και μονογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ), της οποίας διετέλεσε και Πρόεδρος. Είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει υπηρετήσει ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων οργανισμών και επιχειρήσεων (ΟΑΕ, Αγροτική Τράπεζα, Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας κ.ά.)

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.