Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διεθνής οικονομική στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

Η διεθνής οικονομική στην εποχή της παγκοσμιοποίησης
Το σημαντικότερο οικονομικό φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών είναι η διαδικασία της Παγκοσμιοποίησης κυρίως λόγω των μεταβαλλόμενων χαρακτηριστικών και των εξαιρετικά σημαντικών επιπτώσεων της. Η εξέλιξη αυτή έχει αναδείξει τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις ως τον τομέα της Οικονομικής Θεωρίας που βρίσκεται στην αιχμή της οικονομικής σκέψης τόσο ως ζήτημα για τη θεωρία η οποία πρέπει να εξελιχθεί ώστε να το αναλύσει, όσο και ως βασικό ζητούμενο σε όρους οικονομικής πολιτικής.

Πέρα από το Διεθνές Εμπόριο και τις Διεθνείς Νομισματικές Σχέσεις, το περιεχόμενο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων έχει διευρυνθεί ιδιαίτερα τα τελευταία 20-30 χρόνια ώστε να περιλαμβάνει τη θεωρία της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης καθώς και τις Διεθνείς Μετακινήσεις των Παραγωγικών Συντελεστών...

Επιπλέον, το θέμα της παγκοσμιοποίησης αποτελεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναλύονται οι διεθνείς οικονομικές σχέσεις, καθώς και η λειτουργία των σύγχρονων οικονομιών γενικότερα.

24χ17 εκ., 762 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 327 (Διεθνείς σχέσεις), 303.482 (Παγκοσμιοποίηση)
ISBN: 978-960-458-306-5
ISBN (10ψήφιο): 960-458-306-9
Βάρος: 1.248 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
50.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χριστοδούλου, Δημήτρης
Ο Δημήτρης Χριστοδούλου είναι καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (τώρα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (D.E.A) στο Πανεπιστήμιο Paris VIII-Vincennes, από το οποίο έλαβε και το Διδακτορικό του Δίπλωμα. Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει: - Επιστημονικό Στέλεχος και στην συνέχεια Διευθυντής Βαλκανικών Σχέσεων, στο Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας – ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ (15 έτη). - Αντιπρόεδρος, αρχικά (2 έτη) και στην συνέχεια Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (5 έτη) στην Δημόσια Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης (ΕΔΑ Α.Ε.) - Αντιπρόεδρος, της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης (ΕΠΑ Α.Ε.) που προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνισμό για την διανομή του φυσικού αερίου (2 έτη). Η Ακαδημαϊκή του εμπειρία περιλαμβάνει: - ChercheurScientifique, στοΠανεπιστήμιο Paris VIII-Vincennes (2 έτη). - Ειδικός Επιστήμων, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (4 έτη). - Επισκέπτης Καθηγητής, στην Μεταπτυχιακή Σχολή του Πανεπιστημίου WorldandNationalEconomy της Σόφιας (3 έτη). - Επισκέπτης Καθηγητής, στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1 έτος). Επίσης έχει διατελέσει: - Ειδικός Σύμβουλος, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (2 έτη). - Ειδικός Σύμβουλος, στο Υπουργείο Εμπορίου (1 έτος). - Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της εταιρείας ΒΙΟΒΑΛΒ ΑΕΒΕ (3 έτη). - Μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Διαγωνισμού, για την ανάδειξη ιδιωτών επενδυτών στις ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας. - Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης - ΟΛΘ Α.Ε. (3 έτη). - Έχει συμμετάσχει και διευθύνει ερευνητικά προγράμματα και μελέτες, έχει εισηγηθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων. Στο επιστημονικό συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται άλλα έντεκα (11) επιστημονικά βιβλία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.