Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεπιστημονικές προσεγγίσεις του γλωσσικού γραμματισμού
(Από τη γνωστική προσέγγιση στο διευρυμένο πλαίσιο των νέων γραμματισμών)

Διεπιστημονικές προσεγγίσεις του γλωσσικού γραμματισμού
H αμφισβήτηση του γραπτού λόγου ως κυρίαρχου σημειωτικού συστήματος, εξαιτίας διάφορων κοινωνικών, οικονομικών και τεχνολογικών αλλαγών, σηματοδότησε τη μετάβαση σε μια νέα εποχή σημειωτικού πλουραλισμού, η οποία επέβαλε την ανάγκη για την ανάδυση νέων όρων και θεωριών που αποσκοπούν στην κατανόηση των χαρακτηριστικών και των τρόπων λειτουργίας του εκάστοτε σημειωτικού συστήματος, καθώς και τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του γλωσσικού γραμματισμού. ούτως ώστε να μην συνδέεται πλέον με την ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν στην οικοδόμηση νοήματος μόνο από το γραπτό και προφορικό λόγο. αλλά και από άλλα σημειωτικά συστήματα.

Η παρούσα συλλογή άρθρων επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του γλωσσικού γραμματισμού μέσα από την παρουσίαση ποικίλων διεπιστημονικών θεωρητικών και διδακτικών προσεγγίσεων που εκκινούν από τη γνωστική θεώρηση του γλωσσικού γραμματισμού και καταλήγουν σε σύγχρονες θεωρήσεις του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την έννοια του γλωσσικού γραμματισμού στο νεοδιαμορφούμενο τοπίο των νέων γραμματισμών του ψηφιακού κειμένου, του διαδικτύου και της πολυτροπικότητας.

576 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 120 (Γνώση), 372.6 (Γλώσσα και γραφή - Σπουδή και διδασκαλία), 372.6 (Γλώσσα και εκπαίδευση)
Άλλα πρόσωπα: Φωτεινή Παπαδημητρίου (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-458-267-9
ISBN (10ψήφιο): 960-458-267-4
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
40.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Gunther Kress πιστεύει ότι τα δύο κυριότερα γεγονότα που σημάδεψαν τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα ήταν η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας και κουλτούρας στο τέλος της εφηβείας του και η παρακολούθηση των μαθημάτων του Michael Halliday στα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής του. Γνωρίζει ότι και τα δύο τον επηρεάζουν ακόμα. Κατά συνέπεια η ακαδημαϊκή του εργασία κινείται διαρκώς στο χώρο της κουλτούρας και της γλώσσας, γεγονός που αντανακλάται στα κυριότερα έργα του που έχουν εκδοθεί. Εξηγεί το ενδιαφέρον του για τη γλώσσα στην εκπαίδευση ως ένα συγκεκριμένο, και μάλιστα πολύ σημαντικό, παράδειγμα της αλληλεξάρτησης κουλτούρας και γλώσσας. Σήμερα είναι καθηγητής της Επικοινωνίας (Communications) στο University of Technology, στο Sydney.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.