Το αστέρι του γίγαντα
zoom in
15.92€ -27% 11.62€

Ο Ασηλάμπα Ντελασύ είναι ένας γίγαντας ξεχωριστός: είναι καλόψυχος, αγαθός και δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανέναν. Όμως όταν άρχισε να πιάνει τα αστέρια που πέφτουν και να τα γυρίζει στον ουρανό, γιατί πίστευε ότι θα σπάσουν, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην άλλοτε ήσυχη Αστροχώρα. Οι άνθρωποι, που φοβήθηκαν ότι οι ευχές τους θα χάνονταν και μαζί τους θα χάνονταν τα όνειρα και οι ελπίδες τους, θύμωσαν και τον έδιωξαν από τη χώρα. Μέσα στην περιπλάνηση της μοναξιάς του ο Ασηλάμπα Ντελασύ θα συναντήσει ένα μικρό κορίτσι, κι αυτό με το τραγούδι του θα καταφέρει να λύσει την παρεξήγηση και να αλλάξει για πάντα τη ζωή του γίγαντα.
Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την απομόνωση, την προκατάληψη και την απόρριψη, τη μοναξιά και το φόβο, τα όνειρα και την ελπίδα. Μια ιστορία γεμάτη δύναμη και εικόνες που ξυπνούν συναισθήματα. Μέσα από την απλότητα ενός περιεκτικού λόγου η συγγραφέας Μαριβίτα Γραμματικάκη αφηγείται μια ιστορία για τη διαφορετικότητα αλλά και για την εσωτερική δύναμη, το φως που υπάρχει μέσα μας.
Οι μικροί αναγνώστες (από 6 ετών και άνω) έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με θεατρικό και μουσικό τρόπο την αφήγηση, ενώ η εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου και η μουσική του Νίκου Ξανθούλη στο cd που συνοδεύει το βιβλίο τούς μυεί στην ομορφιά της τέχνης και της μουσικής.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Κατερίνα Βερούτσου

Κατερίνα Βερούτσου (Εικονογράφος)

Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε το 1957 στην Πάτρα. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. και στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (Concordia, University of Montreal). Από το 1982 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Εργάζεται κυρίως ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 150 τίτλους εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα με την εικονογράφηση βιβλίων και άλλων εντύπων, έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και τη ζωγραφική σκηνικών για την τηλεόραση. Το 2009 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο "Νεράιδα στο έλατο" του Μάνου Κοντολέων και προτάθηκε για την τιμητική πλακέτα της ΙΒΒΥ. Το 2011 έλαβε το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την καλύτερη συνεργασία συγγραφέα και εικονογράφου στο βιβλίο "Το ταλέντο του ήλιου" της Χρυσάνθης Καραΐσκου και του βιβλίου "Είναι κάτι που μένει" του Βασίλη Κουτσιαρή, το 2014..


Μαριβίτα Γραμματικάκη

Μαριβίτα Γραμματικάκη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε βιόλα στο Ωδείο Αθηνών και από το 1993 έγινε μόνιμη μουσικός στην Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής. Παράλληλα με τη μουσική της πορεία, ασχολήθηκε από το 1983 μέχρι το 1990 με τη συγγραφή κειμένων παιδικών εκπομπών για την Ελληνική Τηλεόραση δίπλα στη Φραγκίσκη Καρόρη και έκανε την παρουσίαση της εκπομπής "Ο κόσμος της Μουσικής". Το 2010 δημιούργησε το βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού "Κόκκινη κλωστή τραγουδά ένα βιολί" και διδάσκει σε μαθητές δημοτικού αλλά και σε εκπαιδευτικούς την τέχνη του παραμυθιού και της μουσικής ως μέσο επικοινωνίας και δημιουργίας. Το 2015 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το θεατρικό της έργο για εφήβους "The game", ενώ το έργο της "Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα" ανέβηκε στo θέατρο OLVIO (2016-2017). Το βιβλίο της "Το μαγικό βιολί" παρουσιάστηκε ως θεατρικό-μουσικό έργο για παιδιά τον Μάιο του 2011, στη Λυρική Σκηνή και συνάντησε μεγάλη επιτυχία. Η χριστουγεννιάτικη ιστορία με τίτλο "Εγώ το ξωτικό" παρουσιάστηκε αρχικά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, τον Δεκέμβριο του 2018, ως διήγημα για αφηγητή και ορχήστρα, σε μουσική του Κωστή Κριτσωτάκη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Ξανθούλης

Νίκος Ξανθούλης (Συνθέτης)

Ο Νίκος Ξανθούλης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1962. Σπούδασε τρομπέτα στο Ωδείο Αθηνών, με τον Τάσο Κυπραίο, από όπου πήρε δίπλωμα με Α΄ Βραβείο το 1983. Με καθηγητές τους Μενέλαο Παλλάντιο, Διαμαντή Διαμαντόπουλο και Περικλή Κούκο, πήρε τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και δίπλωμα σύνθεσης, επίσης με Α΄ Βραβείο. Παράλληλα σπούδασε τσέμπαλο με τη Μαργαρίτα Δαλμάτη (Δίπλωμα και Βραβείο Feruccio Vignanelli) και πολιτικές επιστήμες (πτυχίο Παντείου Πανεπιστημίου). Το 1994, ανακηρύχτηκε διδάκτορας της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας με τη διατριβή του πάνω στη φούγκα. Είναι καθηγητής του Ωδείου Αθηνών στην τρομπέτα και στα ανώτερα θεωρητικά από το 1983, καθώς και κορυφαίος Α΄ τρομπετίστας της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1984. Συμμετείχε στην Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1984, με διευθυντές τους Κλαούντιο Αμπάντο και Γιούρι Σιμόνοφ. Έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε πολλές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ferenc Liszt της Βουδαπέστης, Φιλαρμονική της Σόφιας, Συμφωνική της Τασκένδης, Καμεράτα, κ.ά.). Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Εθνική Λυρική Σκηνή τού έχουν παραγγείλει έργα (κοντσέρτο για τρομπέτα και ορχήστρα, το 1995, και παιδική όπερα "Το δάκρυ του φεγγαριού", το 1999). Έχει γράψει μουσική για το θέατρο ("Ισμήνη" με την Ασπασία Παπαθανασίου, το 2002, και "Ευμενίδες" με την Άννα Συνοδινού, το 2004). Έργα του παίζονται συχνά από τις ραδιοφωνίες πολλών χωρών, ενώ συχνά περιοδεύει κάνοντας διαλέξεις, ρεσιτάλ, επιστημονικές ανακοινώσεις και σεμινάρια στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Κίνα. Έχει εκδώσει τρεις προσωπικούς δίσκους ("Works by Greek composers", το 1993, "Ο πληθυντικός αριθμός" με την Κική Δημουλά, το 2003, και το "Ανθολόγιο δεκαετίας", το 2004). Υπήρξε διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας από το 1996 ως το 2003, ενώ από το 2004 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών. Από το 2009 είναι υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
31x22
Βάρος:
0.437 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση