Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στο δίκαιο των επιχειρήσεων
Συγγραφέας:   Ιωάννης Κ. Ρόκας


Εισαγωγή στο δίκαιο των επιχειρήσεων
Η επιχείρηση και ιδιαίτερα η εμπορική επιχείρηση βρίσκεται συνεχώς, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής της, αλλά και κατά το στάδιο της δημιουργίας της, όπως και κατά ένα διάστημα μετά τη διάλυση της, προ ενός πλέγματος κανόνων δικαίου που ρυθμίζουν τις δραστηριότητες της μέχρι την πιο επουσιώδη. Ένα μέρος των κανόνων αυτών ανήκουν στο χώρο του παραδοσιακού εμπορικού δικαίου (του δικαίου των εμπόρων, των εμπορικών δικαιοπραξιών και ειδικότερα του δικαίου της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και του εμπορικού ανταγωνισμού, του δικαίου των εμπορικών εταιριών, των αξιόγραφων, του πτωχευτικού δικαίου, του Ασφαλιστικού δικαίου και του ναυτικού δικαίου). Ένα άλλο ίσως μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται όμως εκτός αυτού. Είναι το δίκαιο της εργασίας στην επιχείρηση και το δίκαιο της φορολογίας της επιχείρησης. Ακόμα είναι το δίκαιο που ρυθμίζει την επιχείρηση ως αντικείμενο συναλλαγής και το ειδικότερο δίκαιο που ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους και επιχείρησης (κρατική εποπτεία της επιχείρησης και των προϊόντων της, σχέσεις φορέα της επιχείρησης προς την επιχείρηση, συγκέντρωση των επιχειρήσεων, εγκατάσταση αυτών, προστασία καταναλωτή και εν μέρει προστασία περιβάλλοντος).

Οι σημειώσεις αυτές σκοπεύουν σε μία σύντομη εισαγωγή στο, πέραν του παραδοσιακού εμπορικού δικαίου, δίκαιο που ρυθμίζει την επιχείρηση.

(από τον πρόλογο της Α΄ έκδοσης)

24χ17 εκ., 328 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο), 338.7 (Εταιρείες)
ISBN: 978-960-8249-77-6
ISBN (10ψήφιο): 960-8249-77-5
Βάρος: 0.553 κιλά
Εκδότης: Μπένου Γ.
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
37.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.