Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προχωρημένη χρηματοοικονομική λογιστική
Συγγραφέας:   Δημοσθένης Λ. Χέβας


Προχωρημένη χρηματοοικονομική λογιστική
Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται τόσο σε φοιτητές που παρακολουθούν ένα προχωρημένο πρόγραμμα σε Χρηματοοικονομική Λογιστική, όσο και σε επαγγελματίες που θέλουν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στα θέματα που διαπραγματεύεται αυτό το σύγγραμμα. Το σύγγραμμα αυτό χωρίζεται σε τρεις ενότητες:

-Στην πρώτη ενότητα διαπραγματεύονται οι λογαριασμοί της καθαρής θέσης. Η ανάλυση συγκεντρώνεται στους τέσσερις συνηθέστερους τύπους εταιρειών που υπάρχουν στη χώρα μας (ομόρρυθμη εταιρεία, απλή ετερόρρυθμη εταιρεία, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης και ανώνυμη εταιρεία) και προσπαθεί να αναλύσει τα λογιστικά προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή τόσο της εμπορικής όσο και της φορολογικής νομοθεσίας σε κάθε τύπο εταιρείας. Οι επιμέρους ενότητες που αναλύονται σε κάθε μορφή εταιρείας είναι: η λογιστική της σύστασης εταιρείας, η λογιστική παρακολούθηση των σχέσεων εταίρων - εταιρείας, η διανομή των αποτελεσμάτων χρήσεως, η λογιστική των μεταβολών του εταιρικού κεφαλαίου και η λογιστική της λύσης και εκκαθάρισης εταιρείας.

Στη δεύτερη ενότητα διαπραγματεύονται οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μίας επιχείρησης.

Στη τρίτη ενότητα διαπραγματεύονται ορισμένα ειδικά θέματα της χρηματοοικονομικής λογιστικής όπως είναι: ο υπολογισμός και μέτρηση των κερδών ανά μετοχή, οι λογιστικές διατάξεις του Ν. 2190/1920 και ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις.

Στην πρώτη ενότητα, οι προτεινόμενες λύσεις στηρίζονται κυρίως στο Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο. Στις επόμενες δύο ενότητες, οι λύσεις παρουσιάζονται στα πλαίσια τόσο των Ελληνικών όσο και των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 430 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 657 (Λογιστική), 332 (Χρηματοοικονομική), 657.07 (Λογιστική - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-8249-68-4
ISBN (10ψήφιο): 960-8249-68-6
Βάρος: 0.72 κιλά
Εκδότης: Μπένου Γ.
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
31.95
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.76
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.