Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στοιχεία υπολογιστικών συστημάτων

Στοιχεία υπολογιστικών συστημάτων
Η 4η έκδοση καλύπτει τα πιο σύγχρονα θέματα της τεχνολογίας της πληροφορικής (ΙΤ).
Λαμβάνει υπ΄ όψη την αλληλεξάρτηση των επιχειρήσεων με τα πληροφοριακά τους συστήματα, τη διαφοροποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη μειούμενη διάρκεια ζωής των προϊόντων και υπηρεσιών και εισάγει τον αναγνώστη:
α) Στη γνώση της σύγχρονης τεχνολογίας της πληροφορικής και των επικοινωνιών.
β) Στις πρακτικές δοκιμασμένων και επιτυχών επιχειρηματικών δράσεων μέσω της ΙΤ.
γ) Στην αντιμετώπιση των σύγχρονων πληροφοριακών αναγκών, με κατάλληλη χρήση της σύγχρονης ΙΤ.
δ) Στην εμπέδωση των παραπάνω, μέσω μιος διπλής προσέγγισης, θεωρητικής και πρακτικής, με ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος.

Το θεωρητικό μέρος εισάγει στις αρχές της Πληροφόρησης, τονίζει τη διάκριση της από τα
Πληροφοριακά Δεδομένα, χρησιμοποιεί στοιχεία της Θεωρίας των Πληροφοριών, διατυπώνει την έννοια του Αποθηκευμένου Προγράμματος και παρουσιάζειτην έννοια της Εικονικής Μηχανής. Αναφέρεται στο Υλικό και καλύπτει Βασικά στοιχεία Αρχιτεκτονικής των σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων, της Αριθμητικής Υπολογιστών και του Υλικού των Περιφερειακών Μονάδων. Ακολουθεί το λογισμικό με στοιχεία των Λειτουργικών Συστημάτων, των Μεταγλωττιστών, των Γλωσσών Προγραμματισμού και της Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων. Καλύπτει στοιχεία της Μετάδοσης Δεδομένων και των Δικτύων. Εξετάζει βασικά στοιχεία των πληροφοριακών συστημάτων (κυρίως
διοίκησης) και τις διαδικασίες ανάλυσης, σχεδίασης και ανάπτυξης τους. Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει:
α) Εισαγωγή στον προγραμματισμό.
β) Στοιχεία χρήσης του Λειτουργικού συστήματος Windows 7.
γ) Στοιχεία χρήσης των προγραμμάτων του ΜS Office 2007 και 2003 Word και Excel, με μια παράλληλη παρουσίαση και χρήση.

24χ17 εκ., 1003 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές), 005.1 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγραμματισμός), 005.3 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα)
ISBN: 978-960-8249-74-5
ISBN (10ψήφιο): 960-8249-74-0
Βάρος: 1.518 κιλά
Εκδότης: Μπένου Γ.
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
74.55
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

67.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ελευθέριος Αθ. Παπαθανασίου είναι καθηγητής Επιχειρηματικής Πληροφορικής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του Εργαστηρίου Επιχειρηματικής Πληροφορικής, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (BILab) και υπεύθυνος του Κέντρου τηλεκπαίδευσης του Ο.Π.Α. Έχει πρώτο πτυχίο στα Μαθηματικά και Φυσική από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1969) και Διδακτορικό τίτλο (Ph.D) από το τμήμα της Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του St. Andrews της Σκωτίας (1979). Έχει διδάξει σε πολλά προπτυχιακά προγράμματα θέματα πληροφορικής και επιχειρηματικής πληροφορικής, όπως στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στο τμήμα Πληροφορικής του Ο.Π.Α. και σε πολλά σεμινάρια για οργανισμούς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πριν γίνει μέλος ΔΕΠ του Ο.Π.Α., είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων σε θέματα επιχειρηματικής πληροφορικής. Παλαιότερα εργάσθηκε ως αναλυτής συστημάτων, με συμμετοχή σε πολλά έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους αναφέρονται σε ποικίλες περιοχές εφαρμογών της πληροφορικής, όπως: "Επιχειρηματική Πληροφορική", "Πληροφοριακά Συστήματα", "Μαζική Εξατομίκευση", "Ασαφής Λογική", "Ηλεκτρονικό Εμπόριο", "Τηλεκπαίδευση" και άλλα. Είναι επίσης συγγραφέας πάνω από είκοσι διδακτικών βιβλίων στον τομέα του, μεταξύ των οποίων αναφέρονται τα εξής: "Στοιχεία Υπολογιστικών και Πληροφοριακών Συστημάτων", "Αρχεία και Βάσεις Δεδομένων για Επιχειρηματικά Στελέχη", "Θέματα Πληροφοριακών Συστημάτων", "Επιχειρηματικές Εφαρμογές με το MS-Excel", "Προγραμματισμός με τη γλώσσα Visual Basic", "Στοιχεία Μετάδοσης Δεδομένων Δικτύων Υπολογιστικών Συστημάτων", "Διαχείριση Λογισμικού Υποστήριξης Διοικητικών Αναγκών".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.