Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χρηματοοικονομική διοίκηση των επιχειρήσεων

Χρηματοοικονομική διοίκηση των επιχειρήσεων
Στο βιβλίο αυτό θα ασχοληθούμε με θέματα του γνωστικού αντικειμένου της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Η Χρηματοοικονομική Διοίκηση χρησιμοποιεί μια δέσμη οικονομικών αρχών και υποθέσεων για την ανάπτυξη οικονομικών υποδειγμάτων που αφορούν την αξιολόγηση και επιλογή επενδύσεων και εναλλακτικών μορφών χρηματοδοτήσεων. Το γνωστικό αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης παρέχει κατευθυντήριες γραμμές, σκοπός των οποίων είναι η λήψη ορθολογικών χρηματοοικονομικών αποφάσεων.

Το γνωστικό αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης έχει γοητεύσει πάρα πολλούς αλλά, επίσης, έχει απογοητεύσει άλλους τόσους.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν όλοι όσοι έχουν εντυπωσιασθεί με τις κομψές χρηματοοικονομικές θεωρίες που καταλήγουν σε λογικά συμπεράσματα τα οποία έχουν ελεγχθεί με διάφορα οικονομετρικά υποδείγματα. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν όλοι όσοι βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες των τελευταίων δυο ετών για την παγκόσμια οικονομία, που τις αποδίδουν, εν πολλοίς, στα διάφορα μαθηματικά υποδείγματα που έχουν χρησιμοποιηθεί άκριτα από στελέχη οικονομικών υπουργείων, τραπεζών, συνταξιοδοτικών ταμείων, κερδοσκοπικών κεφαλαίων, αμοιβαίων κεφαλαίων, κ.λπ. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

24χ17 εκ., 679 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων)
ISBN: 978-960-359-098-9
ISBN (10ψήφιο): 960-359-098-3
Βάρος: 1.154 κιλά
Εκδότης: Μπένου Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
53.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

47.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αναστάσιος Α. Δράκος είναι Λέκτορας Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Η ερευνητική του ενασχόληση εστιάζεται σε θέματα Αποτίμησης Περιουσιακών Στοιχείων και Αξιόγραφων στις Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου, στη Διαχείριση Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και στη Χρηματοδότηση Επενδυτικών Σχεδίων. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα ερευνητικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικό περιοδικά, και ένας πολύ σημαντικός αριθμός εργασιών του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Η εξειδίκευσή του στο χώρο της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και της Διαχείρισης Επενδύσεων, ενισχύθηκε σημαντικά από τη συμμετοχή του σε ερευνητικά προγράμματα και από την επαγγελματική του ενασχόληση ως Σύμβουλος σε Ελληνικές και ξένες Εταιρείες στον τομέα της Μεταποίησης των Υπηρεσιών αλλά και της Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων. Έχει συγγράψει βιβλία και μονογραφίες τα οποία αποτέλεσαν επί μακρόν διδακτικά εγχειρίδια σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.