Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών
(Θεωρητικές και ερευνητικές προσεγγίσεις)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Offer
Οι βασικές σπουδές και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θεωρούνται αναπόσπαστα στοιχεία του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς μέσω αυτών προετοιμάζονται και ενισχύονται οι επαγγελματίες εκείνοι που διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της νέας γενιάς κάθε κοινωνίας. Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών συνδέονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις κοινωνικές συνθήκες και το πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο υλοποιούνται, γεγονός που υπαγορεύει την ανάγκη της συνεχούς αναδιαμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών των εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό, παρά το πλήθος των σχετικών μελετών και ερευνών, η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών παραμένουν πάντοτε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι απαντήσεις που δίνονται στα θέματα αυτά βρίσκονται πάντα υπό αίρεση.

Ο συλλογικός αυτός τόμος, συνεισφέροντας στην έρευνα και μελέτη της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών από ποικίλους κλάδους της Παιδαγωγικής, επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία διατύπωσης ερωτημάτων, ενστάσεων, αντιρρήσεων, θέσεων, αντιθέσεων και επιχειρημάτων στηριγμένων σε δεδομένα της σύγχρονης επιστήμης, έτσι ώστε να συμβάλει στην ανανέωση και στην ενδυνάμωση της συζήτησης για το ευρύ θέμα που πραγματεύεται. Είναι άλλωστε προφανές ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να είναι συνεχής, όπως συνεχείς είναι οι κοινωνικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές αλλαγές στις οποίες οφείλει να ανταποκρίνεται ο εκπαιδευτικός, κατάλληλα εκπαιδευόμενος και συστηματικά επιμορφωνόμενος. Ο τόμος αυτός απευθύνεται κυρίως σε σχεδιαστές προγραμμάτων σπουδών και επιμόρφωσης, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σε όποιον ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

24χ17 εκ., 1176 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βασική Βιβλιοθήκη Παιδαγωγικής
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.71 (Εκπαίδευση εκπαιδευτικών)
Άλλα πρόσωπα: Βασίλειος Δ. Οικονομίδης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-9552-70-7
ISBN (10ψήφιο): 960-9552-70-6
Βάρος: 2.419 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
49.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.