Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργατική νομοθεσία
(Βασικά νομοθετήματα)

Εργατική νομοθεσία
Οι πυκνές νομοθετικές παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις των τελευταίων δύο χρόνων καθιστά σημαντική την έκδοση της παρούσας συλλογής. Η πολυνομία, αποτέλεσμα τόσο της κρατικής όσο και της αυτόνομης νομοθέτησης (συλλογικές συμβάσεις εργασίας και διαιτητικές αποφάσεις), ήταν ανέκαθεν σταθερό χαρακτηριστικό γνώρισμα του εργατικού δικαίου και παράγοντας δυσκολίας στο χειρισμό των διαφόρων ζητημάτων που γεννώνται κατά την ερμηνεία και εφαρμογή των κανόνων του.
Οι νομοθετικές μεταβολές που επιβλήθηκαν λόγω των πολιτικών του Μνημονίου ανατρέπουν τη στατική ισορροπία του συστήματος των εργασιακών σχέσεων, ιδίως των συλλογικών, όπως τη γνωρίζαμε παλαιότερα. Στο νέο πληθωριστικό νομοθετικό περιβάλλον αναδεικνύεται η αξία της θεωρίας του εργατικού δικαίου, ιδιαίτατα της μεθόδου, που αναφέρεται προεχόντως στα ερμηνευτικά μας εργαλεία.
Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε την έκταση της παρούσας συλλογής, εγχείρημα εξ ορισμού δύσκολο, χωρίς να παραλείψουμε, πάντως, κανένα από τους βασικούς εργατικούς νόμους τόσο του ατομικού όσο και του συλλογικού εργατικού δικαίου. Ένα εργαλείο δουλειάς, όπως είναι οι βασικοί νόμοι, θα πρέπει, εκτός των άλλων, να μεταφέρεται εύκολα.

17χ12 εκ., 766 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σύγχρονη Νομοθεσία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 344.01 (Εργατικό δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Άρις Γ. Καζάκος (Επιμελητής) , Δημήτρης Ζερδελής (Επιμελητής) , Βικτωρία Σ. Δούκα (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-445-778-6
ISBN (10ψήφιο): 960-445-778-0
Βάρος: 0.792 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.