Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση και κώφωση
(Ψυχολογική προσέγγιση, αρχές και πρακτικές)
Συγγραφέας:   Donald F. Moores


Offer
Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει με πολύπλευρο και ολοκληρωμένο τρόπο όλους τους τομείς που αφορούν την εκπαίδευση των ατόμων με κώφωση. Ο συγγραφέας του επιχειρεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται της κώφωσης, διευκολύνοντας τον αναγνώστη να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την εκπαίδευση των κωφών ατόμων. Σε κάθε καινούρια έκδοση του βιβλίου ο συγγραφέας εμπλουτίζει συνεχώς τα κεφάλαια με τις νέες εκπαιδευτικές, επιστημονικές και ερευνητικές εξελίξεις που συντελούνται στον τομέα της εκπαίδευσης των κωφών.

Το βιβλίο απευθύνεται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών: εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, γονείς κωφών παιδιών, ψυχολόγους και ειδικούς επιστήμονες που εμπλέκονται στη διαδικασία εκπαίδευσης των κωφών, καθώς και όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τον γεμάτο προκλήσεις τομέα της κώφωσης.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 2007.

23χ16 εκ., 656 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ειδική Αγωγή
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή)
Άλλα πρόσωπα: Αθηνά Ζώνιου - Σιδέρη (Επιμελητής) , Αθηνά Ζώνιου - Σιδέρη (Υπεύθυνος Σειράς) , Ευξοδία Ντεροπούλου - Ντέρου (Επιμελητής) , Χαρά Λυμπεροπούλου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-9552-75-2
ISBN (10ψήφιο): 960-9552-75-7
Βάρος: 1.225 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
34.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.83
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Donald F. Moores σπούδασε ψυχολογία και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση των κωφών. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε ζητήματα ψυχογλωσσολογίας και ψυχοδιάγνωσης κωφών. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, για πέντε χρόνια δάσκαλος στο σχολείο Rochester και στο American School για κωφούς μαθητές. Υπήρξε αρχισυντάκτης του περιοδικού "American Annals of the Deaf" του Πανεπιστημίου Gallaudet. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια πολλών χωρών και έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις. Με την έρευνα στο πεδίο της κώφωσης ασχολείται από το 1963. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την επαγγελματική αποκατάσταση των κωφών ατόμων, την αξιολόγηση ψυχογλωσσικών δεξιοτήτων, την ανάπτυξη προγραμμάτων προσχολικής εκπαίδευσης κωφών νηπίων, την ανάπτυξη της νοηματικής γλώσσας σε κωφά παιδιά κωφών γονέων, την αποτίμηση της επαγγελματικής κατάρτισης, την ακαδημαϊκή πορεία των κωφών, την ανάπτυξη αναγνωστικών δεξιοτήτων κ.ά. Από το 1980 είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου του Gallaudet (Ουάσιγκτον, Η Π Α), του μοναδικού παγκοσμίου ακαδημαϊκού ιδρύματος του οποίου το πρόγραμμα σπουδών και οι υπηρεσίες είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κωφών και βαρήκοων φοιτητών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.