Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαιδευτικοί πόροι και ψηφιακά αποθετήρια ανοιχτής πρόσβασης
Συγγραφέας:   Νίκος Κούτρος


Εκπαιδευτικοί πόροι και ψηφιακά αποθετήρια ανοιχτής πρόσβασης
Με την παρούσα έκδοση επιχειρείται μία ολοκληρωμένη παρουσίαση των αποθετηρίων ανοικτής πρόσβασης και των αρχών στις οποίες αυτά στηρίζονται. Επιπλέον, περιγράφονται πρωτοβουλίες στήριξης των ανοικτών αποθετηρίων όπως το Budapest Open Access Initiative, ενώ ειδική μνεία γίνεται και για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Πολύ σημαντικό είναι το τμήμα του βιβλίου που αφορά τις προτάσεις για δράσεις του μέλλοντος, προτάσεις τόσο προς τους αρμόδιους λήψης αποφάσεων για την εκπαίδευση και τους πιθανούς φορείς χρηματοδότησης, όσο και για τους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους και εκείνους που κατασκευάζουν τα εργαλεία που επιτρέπουν τη δημιουργία των αποθετηρίων.

Στα παραρτήματα του εγχειριδίου παρατίθενται οι όροι αδειών, όπως η Άδεια Δημόσιας Χρήσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (EU Public License, EUPL) και η άδεια Creative Commons.

Συμπερασματικά, ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο "Εκπαιδευτικοί πόροι και ψηφιακά αποθετήρια ανοικτής πρόσβασης" μπορεί να αποκτήσει μια ικανοποιητική εικόνα για τα εκπαιδευτικά αποθετήρια και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν αυτά να επιτελέσουν τους στόχους τους, καθώς και για τον γενικότερο προβληματισμό για το μέλλον της ελευθερίας της εκπαίδευσης.

184 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-272-926-7
ISBN (10ψήφιο): 960-272-926-0
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.