Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην οικονομετρία
(Μία νέα προσέγγιση)
Συγγραφέας:   Jeffrey Wooldridge


Offer

Τώρα θα ασχοληθούμε με μερικά πιο εξειδικευμένα θέματα που συνήθως δεν εξετάζονται σε μια εισαγωγική σειρά μαθημάτων. Μερικά από αυτά τα θέματα προϋποθέτουν μερικές πιο εξειδικευμένες μαθηματικές γνώσεις από ό,τι η ανάλυση της πολλαπλής παλινδρόμησης του 1ου και 2ου Μέρους. Στο κεφάλαιο 13 θα δείξουμε πώς να εφαρμόζουμε την πολλαπλή παλινδρόμηση σε ανεξάρτητα ομαδοποιημένες διαστρωματώσεις. Τα θέματα που θίγονται μοιάζουν πολύ με την κλασική διαστρωματική ανάλυση, με τη διαφορά ότι μπορούμε να μελετήσουμε πώς αλλάζουν οι σχέσεις διαχρονικά με την ενσωμάτωση χρονικών ψευδομεταβλητών. Επίσης θα δείξουμε πώς μπορούν να αναλυθούν δεδομένα διαστρωματικών χρονοσειρών (δεδομένα πάνελ) σε ένα πλαίσιο παλινδρόμησης. Το κεφάλαιο 14 εξετάζει πιο προηγμένες μεθόδους για δεδομένα πάνελ που παρ΄ όλα αυτά χρησιμοποιούνται συστηματικά στις εφαρμογές.

Τα κεφάλαια 15 και 16 ερευνούν το πρόβλημα των ενδογενών ερμηνευτικών μεταβλητών. Στο κεφάλαιο 15 εισάγουμε τη μέθοδο των βοηθητικών μεταβλητών ως μια μέθοδο επίλυσης του προβλήματος με τις παραλειφθείσες μεταβλητές, καθώς και του προβλήματος μέτρησης του σφάλματος. Η μέθοδος των ελαχίστων τετραγώνων δύο φάσεων χρησιμοποιείται αρκετά συχνά στην εμπειρική οικονομική και είναι απαραίτητη για την εκτίμηση μοντέλων συστημάτων εξισώσεων, ένα θέμα το οποίο θα εξετάσουμε στο κεφάλαιο 16.

Το κεφάλαιο 17 εξετάζει μερικά αρκετά ανωτέρου επιπέδου θέματα που συνήθως χρησιμοποιούνται στη διαστρωματική ανάλυση, μεταξύ των οποίων είναι τα μοντέλα για περιορισμένες εξαρτημένες μεταβλητές και μεθόδους για τη διόρθωση του σφάλματος επιλογής δείγματος. Το κεφάλαιο 18 στρέφεται προς μια διαφορετική κατεύθυνση εξετάζοντας μερικές πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομετρία των χρονολογικών σειρών (χρονοσειρών) που αποδείχτηκαν χρήσιμες για την εκτίμηση των δυναμικών σχέσεων.

Το κεφάλαιο 19 μπορεί να βοηθήσει τους σπουδαστές που πρέπει να γράψουν κάποια εργασία στον τομέα των κοινωνικών επιστημών. Γίνονται προτάσεις για τον τρόπο επιλογής θέματος, τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων και τη συγγραφή της εργασίας.


24χ17 εκ., 605 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
ISBN Set: 960-021959-1
ISBN13 Set: 978-960-021959-3
Ταξινόμιση DDC: 330.015 195 (Οικονομετρία)
Άλλα πρόσωπα: Ανδρέας Σοκοδήμος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-02-2039-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2039-5
Βάρος: 1.262 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.